Hradecký primátor nechce propagovat nahá těla

Královéhradecký primátor Otakar Divíšek zrušil svou záštitu nad výstavou Reflex, sex a tabu, která tento týden začala v Městské hudební síni v Hradci Králové. Pobouřila ho doprovodná prezentace výstavy.
"Materiály rozdávaly hostesky v centru města a lidé si stěžovali na jejich obsah," řekla mluvčí hradecké radnice Petra Krátká. Divíšek organizátorům výstavy pohrozil, že výstavu nechá uzavřít, pokud budou v distribuci letáků pokračovat. "Já proti té výstavě nic nemám, jen se mi nelíbí letáky, na kterých jsou nahá těla a pod tím je napsáno, že se výstava koná pod mou záštitou," řekl Divíšek s tím, že jej o podobě letáku agentura neinformovala.
Na propagačních materiálech jsou vytištěné fotografie, které Reflex uveřejnil v posledních několika letech a jsou společně s články také na výstavě. "Na pozvánkách není nic co by mohlo pobuřovat, kromě toho, že je tam nahé tělo," řekl Daniel Šabík z agentury, která Reflex mediálně zastupuje. Dodal, že primátor konkrétní důvod svého ustoupení od záštity organizátorům nesdělil. "Myslím si, že rozdávání letáků je normální postup, považujeme tento názor za dost malicherný," řekl Šabík, který nevyloučil, že organizátoři budou v propagaci pokračovat.
Výstava Reflex, sex a tabu je šestým pokračováním cyklu Causa Reflex, která se ohlíží za patnáctiletou existencí týdeníku. Expozice v Hradci Králové například přináší fotografie a články informující o obchodu s bílým masem či životě prostitutek. Výstava by podle organizátorů měla být otevřena do 30. prosince. Celý seriál výstav k 15. výročí Reflexu začal v červenci 2004 v Karlových Varech a měl by být završen velkou soubornou výstavou v Letohrádku královny Anny na Pražském hradě v květnu a červnu příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.12.2004 15:08
Xaver (neregistrovaný)
primátor
Pan primátor by si měl uvědomit, že je zastupitelem všech občanů města. Musí vystupovat v jejich zájmu a na jejich přání, ne dle svých nálad nebo nálad několika prudérních jedinců. Pokud to nechce respektovat.....může jít.
13.12.2004 10:13
Jarda Fišer (neregistrovaný)
záleží na dohodě
...záleží na dohodě. Mně osobně by to asi nevadilo, ale jde spíš o to, jak se domluvily zúčastněné strany. Záštita primátora se nerozdává na počkání a pokud Reflex porušil dohodu, tak se nesmí divit. (netvrdím, že ji porušil, nevím, na čem se domluvili)
Trochu mi nesedí to vyhrožování uzavřením výstavy, ale i na to má město právo - je to v jeho prostorech.
18.12.2004 11:23
babka (neregistrovaný)
záštita primátora
Primátor zastupuje většinu občanů, tedy nemyslím, že by měl propagovat názory pár pronaháčů.A to už ta kultura natolik upadá, že bez "holých zadků a dálšího" nejde nic? Co to ten svět uznává za "takyhodnoty"?Nic proti nahotě, ale vše má své místo a jak se říká, co je císařovo císaři ...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme