Hradecký magistrát znovu zvažuje možnost podpořit začínající podnikatele

Město Hradec Králové se znovu vrací k možnosti vybudování Vědecko-technického parku v lokalitě bývalého letiště. Už jednou zastupitelstvo možnost nových prostor za zhruba 40 milionů korun zvažovalo a neschválilo. Nyní se tento materiál opět vrací na stůl radních.
Vědecko- technický park by měl sloužit vysokoškolským studentům a začínajícím podnikatelům jako odrazový můstek v jejich dalších aktivitách. Město by totiž všem zájemcům nabídlo zařízené prostory za snížené nájemné. "Náklady na stavební část se odhadují na 32 milionů korun. Dalších osm milionů bude věnováno na pořízení počítačů, telefonů a na ostatní technické vybavení," dodává náměstek primátora Josef Malíř. Plánovaný záměr však nejprve musí projít zastupitelstvem. Už nyní je však jasné, že o takto vybavené prostory budou mít zájem také vysokoškolští studenti. "Hradec Králové patří k jednomu z nejdražších míst v České republice a nový prostor by měl poskytnout právě přívětivější ekonomické prostředí," doplňuje slova svého kolegy náměstek primátora Martin Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.5.2005 17:20
jpa (neregistrovaný)
Naprosto vyhozené peníze, ale když se to dobře okecá...
Co vy na to, kritici podpory fotbalu? Necháte bez povšimnutí nasypat 32 milionů do této černé díry?
JPA
26.5.2005 21:34
kritik dotací fotbalu (neregistrovaný)
letištní podnikatelské centrum
Jedno podnikatelské centrum je přece za "strojárnou" - nebo alespoň bylo. Teď je tam cedule " kanceláře k pronajmutí".... Jak to s tím vlastně je??
Podnikatelé potřebují také zákazníky - a ti se za nimi do té P... díry pohrnou? Pokud budou podnikat pro malospotřebitele, prosté občany, tak to sotva. A budou-li to velké podniky - cožpak už není dost prázdných areálů podniků??
Dáte jim miliony za centrum - ale zákazníky a kontakty dodat nemůžete...tak proč sypat miliony na hromadu vcelku k ničemu??
27.5.2005 07:16
Nebelman (neregistrovaný)
centrum
Nejde přece o nějaké pomocné centrum. Jde o provize od těch, kteří to centrum budou budovat a zařizovat.
26.5.2005 21:37
z davu (neregistrovaný)
Dyž nevyšla jedna hovadina, tedy vymyslíme jinou, v něčem přece musíme mít prim v celé Evropě...
27.5.2005 09:27
mik (neregistrovaný)
módní výkřik, ne koncepční řešení
VT parky vznikají všude za spolupráce municipality, vysokých škol a podnikatelské sféry. Projekty se vytváří měsíce, za spolupráce řady odborníků. HK pravděpodobně nabídne jen snížené nájemné a bude čekat zázraky. Vyhlídka "viditelných" výsledků slabá a tudíž dlouhodobé trvání projektu nejisté.
27.5.2005 10:32
jája (neregistrovaný)
centrum letiště
Vysokoškoláci, ti mají přece internety ve školách, využívají vědecké knihovny.... Leda že by tam byli jako zaměstnaní a měli to dobře placeno od města.... to asi by tedy zájem převyšoval nabídku....
27.5.2005 16:07
Jouda (neregistrovaný)
RE: centrum letiště
Vysokoškoláky se myslí ukončení vysokoškoláci, ale obecně to je nejen pro ně. Jde o to, že když někdo zakládá firmu, tak si tam za zvýhodněnou cenu může pronajmout kancelář, může využít služeb "společného" právníka atd. Za určitou dobu (cca 1-2 roky, nevim jak je to tady) ale musí tyhle prostory opustit a přenechat místo jiným, takže je to braný jako podpora začínajících podnikatelů, ne že tam město bude platit soustavně někomu levnej pronájem...
27.5.2005 16:08
Jouda (neregistrovaný)
RE: centrum letiště
ještě to Mik: "vznikají za spolupráce municipalit, vysokých škol měsíce" myslíš, že tady je to vyvařený z vody za 2 víkendy?
1.6.2005 13:17
babka (neregistrovaný)
RE: centrum letiště
Co bude asi v té P.. díře dělat, když o něm nikdo neví? Odejde, zanikne... tam přece kontakty nezíská. Ti právníci už přece někde "sedí", tak co brání toímu vyčlenit je i k poskytování takovýchto služeb podnikatelům tam, kde jsou???Vše se dá prokázat a sleva poskytnout i jinde, než na to budovat celý nový areál??
Je to jako když Herbalife přijímalo pracovníky, sídlili v budově bývalé Bavlny, no a co? pronajmi si kancelář,kup si od nás za nejlépe desti tisíce -- a dělej co umíš. Vyházej všechny své úspory a nakoupené mpůžeš tak akorát prodat nějakému naivnímu bl.. nebo spláchnout do záchoda... A oč bude tohle jinačí??? a přínosnější??
30.5.2005 09:41
jpa (neregistrovaný)
Přístup
Tak haló, pane Insidere a Mirku, kdepak jste se svými plamennými projevy? Tady chce město nalít 32 milionů do objektu, který pak budou za zvýhodněných podmínek využívat SOUKROMNÍCI! Pranýřujte!! Nebo jste opravdu jen "najatí" ubožáci na ostouzení fotbalu?
JPA
6.6.2005 14:51
hradečák (neregistrovaný)
letištní centrum
Městští úředníci stejně provedou svou, ať je to komu po chuti nebo ne. Časem třeba i přijdou na to, že ty peníze mohli využít účelněj. Oni razí heslo že chybami se člověk učí .- proč ne. Jen by to nemělo být tak drahé účení, navíc za peníze daňových poplatníků. Na silnice není, na školy a školky není, na nic pro všechny občany není, na něco pro jednu skupinu (tentokrát podnikatele) se vždy něco najde...

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme