Hradecký magistrát vybuduje centrum pro podnikatele

Město do dvou let vybuduje Vědeckotechnický park . Pod poměrně okřídleným názvem se však podle náměstka primátora Josefa Malíře skrývá především možnost pro začínající firmy. "Chceme poskytnout startujícím podnikatelům zázemí za zvýhodněných podmínek a také určitý servis," doplňuje Malíř.
Město nakonec po výběru několika objektů zvolilo možnost umístit centrum v areálu bývalého letiště. Jedná se o budovu v majetku města. Je to bývalá vývařovna a jídelna letců. Náklady spojené s rekonstrukcí se odhadují na 32 milionů korun. Vnitřní zařízení jako počítačová síť a příslušenství bude stát dalších osm milionů. "V té době by měl být definitivně vybrán provozovatel a koncem roku 2006 se počítá s tím, že tento nový systém začne ve městě fungovat," upřesnil Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
16.12.2004 22:51
Xaver (neregistrovaný)
Centrum
Nějak mi uniká smysl takového centra. Co tam asi bude začínající podnikatel hledat? Nějaké obecné a všeobecně známé rady? Bude se tím dublovat činnost komor apod.? Divné.
19.12.2004 22:16
Jarda Fišer (neregistrovaný)
odkaz
základní info najdete na
www.hradeckralove.cz/zpravy/clanek.php?id=600

myslím, že nemusí jít o špatný záměr, hlavně aby se to nezneužívalo. Otázkou je, jestli někdo bude stát o to mít firmu mimo centrum (možná tak výrobnu), když podle odborníků bude po dokončení rekonstrukce pivovaru na krajské sídlo velké množství neobsazených kanceláří. Volné bude PVT, Kreml, objekt na Pražské v areálu ZVU upravovaný na poslední chvíli pro potřeby kraje a určitě by se toho našlo víc. Přitom už teď sehnat kancelář v centru za výhodných podmínek není problém, některé se ani nedaří obsadit.
Kdyby byl tenhle záměr realizován před třemi lety, tak by to asi mělo smysl. Protože by měl být ale vybudován do dvou let (cha, cha, povíme si v roce 2007 :-), tak myslím, že je to nanic.
17.12.2004 16:09
papája (neregistrovaný)
takové líhně se ve světě budují, ale musí to být ve spojení s univerzitami a strategickými investory. jinak tam bude jen opravna obuvi:)
4.1.2005 15:23
babka (neregistrovaný)
podnikatelské centrum
Nevím, zda jsou mé informace správné, ale jedno podnikatelské centrum už v HK je nebo bylo - přece za strojárnou, a teď je prázdné, cedule s nabídkou pronájmu kanceláří ... tak nač zase další, které dopadné stejně možná ještě dřív, protože je mimo město???

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme