Hradecký magistrát se bude přestavovat


Radnice v Hradci Králové plánuje výstavbu moderního zákaznického centra. To má vzniknout přímo v budově magistrátu a bude propojeno s novou účelovou halou.
Nový prostor by měl být prosklený a bezbariérový. Uvažuje se také odstranění obou schodišť z vestibulu budovy magistrátu. Dále mají v suterénu vzniknout prostory vhodné pro kanceláře. Zákaznické centrum umožní klientům rychlejší a snadnější vyřízení záležitostí na jednom místě. Jak uvedl primátor Otakar Divíšek, radnice chce v letošním roce připravit potřebnou projektovou dokumentaci stavby. Pak se k rekonstrukci vyjádří orgány státní správy. Náklady na ni činí asi 150 miliónů korun. „Lze na to údajně získat podpory od státu a Evropské unie,“ řekl primátor Divíšek.
Pokud nenastanou komplikace, předpokládá se ukončení přestavby v roce 2010, kdy zároveň končí funkční období současné radnice. Protože funkcionalistická budova architekta Josefa Gočára z 30. let minulého století je památkově chráněná, bude nezbytný souhlas památkářů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
23.4.2007 12:48
Honza (neregistrovaný)
Tak to je des. Dalsi prachy 150mil. jdou do magistratu, do uredniku!!!!! Zlepsi se odbavovaci kapacita??? To by ale museli vic makat, ne se tam flakat. ted budou mit jeste vic veci kolem, takze omyl. PS: Tyhle penize se meli vyuzit napr. na stavbu cyklostezky do Predmeric. To co tam nyni stoji je neuveritelne !!!!! Pani randi jedte se tam projet v sobotu odpoledne, mozna se s nekym srazite......
27.4.2007 00:50
Ira (neregistrovaný)
Já narozdíl od pana primátora doufám, že komplikace nastanou a naši slavní radní se soustředí na důležitější věci než je přestava magistrátu. Mohou snížit stav úředníků a z pěněz nás daňových poplatníků obnoví například dětská brouzdaliště.
1.5.2007 10:05
Riza-do (neregistrovaný)
..
Mě se dnešní magistrát líbí, tak nevím co zase blbnou. Na druhou stranu je fakt, že nějaká modernizace je nutná.. nejhorší je, že stejně všichni budou nespokojeni, já jsem spokojen,s taví se budovy pro úředníky a staví se i pro lidi (jako například terminál).. kdyby se stavěli jen budopvy typu pivovar, magistrát spokojen ybch určitě nebyl:-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme