Hradecký magistrát chce zbavit centrum od holubů

Po nedávno avízovanému útoku proti potkanům hodlá hradecký magistrát vyhlásit válku dalším škůdcům - holubům. Jak píší dnešní Hradecké noviny, do boje proti opeřencům, kteří znečišťují ulice a navíc přenášejí infekční choroby, chce nyní vedení města zapojit i veřejnost.
"Vyzýváme obyvatele a majitele domů, aby nám pomohli zmapovat hnízdiště takzvaných městských holubů v blízkosti lidských sídlišť," řekl deníku vedoucí odboru životního prostředí hradecké radnice Pavel Kamenický. Jak dodal, holubi vyhledávají zejména špatně zabezpečené půdy domů. V městských objektech už se vyskytují minimálně, v soukromých objektech jich však může sídli ještě stále dost. Na vysídlení nechtěných nájemníků ze soukromého domu může radnice poskytnou příspěvek až 30 tisíc korun. Po nahlášení hnízdiště v objektu magistrát pomůže majiteli domu zajistit odbornou firmu, která stav prověří a zpracuje cenovou nabídku. Radnice se pak s majitelem nemovitosti domluví na dalším postupu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme