Hradecký magistrát bude opět nucen sáhnout do své pokladny

Vlivem vládního nařízení o novém třídovém zařazení pracovníků, bude město nuceno příspěvkovým organizacím navýšit rozpočet. Konkrétním příkladem je podle náměstka primátora Martina Soukupa hradecká filharmonie. Radnice bude muset této organizaci přidat hned několik milionů korun.
"Filharmonici byli dlouhou dobu placeni velmi špatně. Tímto opatřením se dostali do vyšší platové třídy a je tedy nutné zaujmou nějaké stanovisko," vysvětlil k současné situaci Soukup. Už nyní je ovšem jasné, že město bude muset v příštím roce počítat v rozpočtu s navýšením výdajů . Peníze tedy poputují městským organizacím v daleko větší míře. Filharmonie hospodaří v současné době s rozpočtem ve výši zhruba 23 milionů korun. V tuto chvíli tedy filharmonie "překročila" rozpočet o téměř dva miliony korun. " V závěru letošního roku to budou však už čtyři miliony", dodal Soukup. Královéhradečtí radní se financováním městských příspěvkových organizací budou zabývat na říjnové radě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme