Hradecký magistrát bude jednat o pomoci postižené Asie

Královéhradecká radnice se zřejmě připojí k dalším českým městům, které hodlají finančně podpořit jihovýchodní Asii. Tu zasáhlo nejsilnější zemětřesení za posledních padesát let. Otřesy o síle devíti stupňů Rychterovy škály u indonéského ostrova Sumatra vyvolaly vlnu tsunami, která smetla pobřeží šesti států Bengálského zálivu.
O finanční pomoci uvažuje také město Hradec Králové. Z legislativních důvodu však podle primátora Otakara Divíška nemůže dojít k rozhodnutí ihned. "V současné době zde není nikdo kompetentní, ale hned na prvním kolegiu primátora se budeme o celé situaci bavit. Následně musí finanční pomoc odsouhlasit rada města a také zastupitestvo," doplnil Divíšek. Legislativa totiž nedovoluje uvolnit městské peníze ihned. O prostředcích do 50 tisíc korun může rozhodnout však samotná rada. "Já pevně věřím tomu, že zastupitelé města budou ochotni nějakou částku uvolnit. Radnice však přímo fondy na pomoc tohoto charakteru nemá," vysvětluje Divíšek. Vylučena není ani možnost, že bude kvůli tomuto bodu svoláno v lednu mimořádné zastupitelstvo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme