Hradecký kraj prodloužil výstavu o přeměně pivovaru na své sídlo

Královéhradecký kraj pro velký zájem prodloužil výstavu o chystané přestavbě bývalého hradeckého pivovaru na krajské sídlo až do konce ledna. Původně měla výstava v prostorách historické radnice na Velkém náměstí skončit tento týden.
"Zájem veřejnosti nás překvapil. Výstavu vidělo již přes 1300 lidí, z nichž více než stovka byla z ciziny," uvedl vedoucí kanceláře hejtmana Tomáš Slavík.
Hlavní součástí výstavy, nazvané Od pivovaru k administrativnímu centru, je model přestavěného pivovaru a návrhy na přestavbu. Návštěvníci mohou vidět také krátký film, který nabízí trojrozměrnou animaci projektu.
V bývalém pivovaru by měly vzniknout kanceláře pro zhruba 650 lidí, 500 parkovacích míst, víceúčelový sál pro 150 osob či nové náměstí. Kromě přibližně čtyř stovek úředníků kraje by v budově měly sídlit i další instituce, například Univerzita Hradec Králové, České pošta, kraj také nabídne zhruba 1750 metrů čtverečních k pronájmu podnikatelům. Nyní Hradecký kraj sídlí v domě po někdejším krajském výboru KSČ a v několika dalších pronajatých budovách po městě.
S vlastní stavbou za více než miliardu korun by se mohlo začít na jaře. Společnost Immorent, s níž kraj podepsal smlouvu, by pak měla dílo dokončit do 18 měsíců. Někteří krajští zastupitelé projekt kritizují, protože jej považují za zbytečně nákladný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.1.2005 09:49
babka@doma.cz (neregistrovaný)
prodloužení výstavy
To je dobře.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme