Hradecký hokej čekají dramatické změny

Výrazné změny se chystají v prvoligovém hokejovém klubu HC VCES Hradec Králové. Z klubu odcházejí dva hlavní sponzoři, změní se generální manažer klubu a odejdou i někteří členové představenstva. Vedení města zvažuje nedostatek peněz řešit mimo jiné i výprodejem hráčů a oznámilo záměr prodat část svého podílu v klubu.

Město Hradec Králové drží v hokejovém klubu 91% akcií. Dlouhodobě tak hledá zájemce o klub. "Již dříve se jednalo s několika potenciálními partnery. V současnosti je ve hře jeden," uvedl náměstek primátora a zároveň předseda představenstva klubu Martin Soukup. Jak dodal, jednání negativně ovlivnila hospodářská krize. Situaci navíc komplikuje fakt, že klub ke konci sezóny opustí hned dva hlavní sponzoři. V dubnu končí smlouva se společností VCES, svůj odchod oznámila i společnost ČEZ. Každá z nich přispívala na chod klubu částkou přibližně 3,5 milionu korun. Jak uvedl primátor Zdeněk Fink, za odchodem energetické společnosti stojí patrně fakt, že město si pro dodávky elektřiny vybralo jiného distributora. Podle primátora ale radnice v konečném součtu výrazně ušetří, protože finanční úspora vzniklá volbou jiného dodavatele elektřiny je zhruba dvakrát vyšší, než byl sponzorský příspěvek ČEZu. Výpadek financování způsobený odchodem hlavních sponzorů by mohly částečně pokrýt menší částky od nových sponzorů, řešením je i dotace z rozpočtu města. Jednou z variant je i výprodej nejlepších hráčů a dohrání sezóny s juniory. První ligu ale Hradec opustit nechce. V současné chvíli je roční rozpočet klubu 23 milionů korun. To je podle Soukupa nejméně v 1. lize. Na druhé straně má podle něj klub dobré hospodaření.
Kromě financování probíhají v klubu i změny ve vedení. Generální manažer klubu Roman Višňák na konci dubna končí ve své funkci. Výběrové řízení na nového manažera chce město vypsat do konce března. V představenstvu klubu patrně skončí také zástupce ČEZu Šárka Beránková, odejde i bývalý náměstek primátora Boris Herman. Očekává se naopak dosazení nových členů z řad zástupců potenciálních sponzorů a také z řad odborné veřejnosti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.3.2011 22:29
STDM  (Nováček +1)
"Jednou z variant je i výprodej nejlepších hráčů a dohrání sezóny s juniory. První ligu ale Hradec opustit nechce."
Když se prodají nejlepší hráči, bude se spoléhat na juniory a neseženou se sponzoři, tak ta první liga v Hradci bude brzy minulostí.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme