Hradecký HC Mountfield se spojí s Litoměřicemi

Hradecký Moutfield se spojil s Litoměřicemi.
Hradecký Moutfield se spojil s Litoměřicemi. | autor: hradeckralove.cz

Do nadcházející sezóny vstoupí královéhradečtí hokejisté s novým partnerem z první ligy – HC Stadion Litoměřice. Z Hradce půjdou do litoměřic hráči, kteří v extraligovém „Áčku“ tolik nehrají, nebo se zotavují ze zranění. Propojí se i realizační týmy obou kádrů. Do Litoměřic půjdou hradečtí junioři a trenérského postu se ujme současný asistent trenéra Jiří Kučera.

Litoměřický klub smlouvou s Hradcem nahrazuje ukončené partnerství s HC Sparta Praha .„Na tříletou spolupráci se Spartou chceme navázat novým partnerstvím, které našemu klubu dokáže nabídnout zajímavou perspektivu dalšího výkonnostního posunu, a to jak prvoligového A-mužstva, tak potenciálně i našich mládežnických týmů. Protože i my máme co nabídnout, hledali jsme znovu silného extraligového partnera s nejvyššími ambicemi. S klubem Mountfield HK jsme se rychle shodli, že si můžeme být vzájemně užiteční,“ řekl předseda HC Stadion Litoměřice Daniel Sadil. Cílem smlouvy je, aby oba kluby v dalších sezónách zasáhly do vyřazovacích bojů v obou soutěžích. „Pro nás je to splnění dalšího cíle, který je velmi důležitý pro to, že získáme jakýsi mezičlánek mezi mládeží a A-týmem. Také zde mohou získávat herní praxi hráči, kteří nebudou tolik vytěžováni v „A“ mužstvu a hráči po zranění,“ řekl generální manažer klubu Mountfield HK Aleš Kmoníček.

Do Litoměřic zamíří i současný asistent trenéra Mountfieldu Jiří Kučera. „Pan Kučera zná všechny hráče z Hradce, kteří se budou do Litoměřic rekrutovat – juniory, hráče na rozhraní extraligy a první ligy. Budeme mít zpětnou vazbu, kterou od trenéra chceme. Domnívám se, že stejnou zpětnou vazbu nám poskytne i Dan Tvrzník, kterého považuji za velmi kvalitního člověka a zkušeného trenéra," dodal Kmoníček.

Hradečtí hokejisté by měli v příští sezóně tvořit většinu litoměřického kádru. Podle vedení hradeckého Mountfieldu je angažmá v prvoligových Litoměřicích nejlepší způsob, jak se zdokonalit a nasbírat potřebné zkušenosti. „Jde nám o to, abychom zkvalitnili rozvoj hráčů končících v hradecké juniorce, případně kvalitnějších hokejistů ze staršího dorostu,“ uzavřel Kmoníček.

Stadion patří poslední roky ke stabilním účastníkům první ligy, vprávě skončené sezóně obsadil 8. místo, v předkole play off nestačil na Benátky nad Jizerou. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradec prodloužil dohodu s Mountfieldem, hokejový klub zůstane do roku 2026

Po letošním historickém úspěchu, kdy hradecký hokejový klub získal v základní části extraligy Prezidentský pohár, se město Hradec Králové a společnost Mountfield dohodly na prodloužení spolupráce minimálně na dalších několik sezón. Město navíc přispěje na provoz zimního stadionu…
Čtěte více

Do zimního stadionu chce Hradec investovat 50 milionů

Město Hradec Králové plánuje rozsáhlé úpravy zimního stadionu za desítky milionů korun, z čehož by nemělo těžit jen extraligové "áčko" hradeckého Mountfieldu, ale také žáci a dorostenci. Vznikne nové zázemí pro hráče, posilovna a rozcvičovna, ale i kanceláře a…
Čtěte více

Zveme: Revoluční sauna a Noc divadel. Koukněte na hvězdné nebe a zrelaxujte se v aquacentru

K letošnímu 30. výročí od listopadových událostí v roce 1989 se v Hradci Králové koná hned několik akcí. Na Ulrichově náměstí roste vzpomínková zeď z krabic a v neděli tam vyvrcholí hlavní program. Klicperovo divadlo zve na Noc divadel, rozezní se zvon Augustin na Bílé věži nebo…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme