Hradecký Festivalpark ovládne Hip hop kemp

Na konci týdne se do Hradce Králové opět sjedou příznivci hip hopové kultury z Čech i ze zahraničí. Ve čtvrtek 18. srpna začíná ve Festivalparku v areálu královéhradeckého letiště třídenní festival Hip Hop Kemp, který letos slaví 10. výročí.

Na festivalu vystoupí hvězdy minulých ročníků i interpreti, kteří zažijí svojí hradeckou festivalovou premiéru. Návštěvníci se mohou těšit na americké Ofwgta aka Odd Future, Yarah Bravo, britského rappera Durrty Goodz, DJs Tony Touch, Boogie Blind z X-Ecutioners, Mapei nebo šestičlenné freestyleové seskupení Chobotnica. Organizátoři připravili i bohatý doprovodný program. “Velmi dobře si uvědomujeme, že návštěvník na festivalu netráví jen těch několik vysněných okamžiků u koncertu svého oblíbeného interpreta, ale že zde tráví celý den. Proto každoročně klademe velký důraz na doprovodný program. Po loňském úspěchu zápasů v čokoládě jsme se letos rozhodli udělat navíc například rajčatovou bitvu. Kromě toho návštěvníky čeká velmi našláplý taneční program nebo skoky do velkého polštáře,” uvedl v rozhovoru pro Hradecký deník Martin Boltík z organizačního týmu festivalu.
Ve spolupráci s hradeckým Dopravním podnikem bude v průběhu festivalu zajišťována mimořádná kyvadlová doprava. Autobusy budou jezdit po trase Terminál HD (nástupiště F3), Hlavní nádraží (nástupiště F), Obchodní dům Tesco, Akademika Bedrny, Letiště a zpět od středy do pátku vždy od 16:00 do 21:00 hodin v intervalu 30 minut, další spoje budou vypraveny po skončení festivalu v neděli od 6:00 do 11:30. Autobusová linka bude pro cestující zdarma.
Festival Hip Hop Kemp se poprvé uskutečnil v roce 2002 na koupališti Cihelna v Pardubicích. Po dvou letech se přestěhoval na Stříbrný rybník v Malšově Lhotě a od roku 2005 již našel své stálé zázemí v Hradci Králové v areálu letiště. Festival se postupně stal největší hip hopovou akcí v České republice a údajně i ve střední Evropě.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme