Hradeckou univerzitu čekají v únoru volby rektora a děkana

Univerzitu Hradec Králové čekají v únoru volby nového rektora školy a také děkana Pedagogické fakulty UHK. O obě funkce usiluje trojice kandidátů.
O místo rektora znovu usiluje současná rektorka Jaroslava Mikulecká. O post v čele školy se utká s Ivanem Hruškou z ústavu filosofie, politologie a společenských věd a s Antonínem Slabým z katedry informatiky a kvantitativních metod, který nyní zastává funkci prorektora pro tvůrčí činnost a vnější vztahy univerzity.
"Volební programy uchazečů o zvolení rektorem budou zveřejněny 1. února na internetových stránkách univerzity," uvedl kancléř univerzity Ondřej Tikovský. Volba rektora se uskuteční 23. února. Funkční období současné rektorky Mikulecké skončí posledního června letošního roku.
Volby čekají také Pedagogickou fakulty Univerzity Hradec Králové. Akademický senát fakulty bude o nástupci současného děkana Vladimíra Wolfa jednat 16. února. O zvolení děkanem usilují Martin Bílek z katedry chemie, Ivan Hruška z ústavu filosofie, politologie a společenských věd a Vladimír Jehlička z katedry fyziky a informatiky, který je současně proděkanem pro rozvoj fakult.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme