Štítky: | MHD Hradec Králové | Jízdné | MHD |

Hradeckou městskou kartou v pardubické MHD od konce března už nezaplatíte

V Pardubicích hradecká karta přestává platit.
V Pardubicích hradecká karta přestává platit. | autor: hradeckralove.cz

Pardubický dopravní podnik modernizuje systém odbavování cestujících v tamní MHD a v souvislosti s tím končí i platnost  Městské karty Hradec Králové v pardubické dopravě. Je to vzájemné, takže od dubna už se na svou kartu v Hradci nesvezou ani Pardubičáci. Kompletní výměna terminálů ve vozidlech MHD v Pardubicích proběhne v měsících únor a březen 2021. Během února a března se budou měnit i vozy, ve kterých už nebude možné kartami platit. Hradecká karta bude tedy v některých vozidlech v Pardubicích platit až do konce března.

Do konce března budou na linkách pardubické MHD jezdit současně vozidla s původním i novým odbavovacím systémem. Vozidla s novým systémem budou mít zelenou samolepkou s velkým písmenem „N“ na předním displeji vozidla, před číslem linky. Další označení zelenou samolepkou bude na dveřích vozidla. Cestující tedy bude předem vědět, do jakého vozidla nastupuje a jaký způsob odbavení je pro ně aktuální.

Ve vozidlech MHD v Pardubicích s novými terminály již nebude možné odbavení pomocí elektronické peněženky na Pardubické kartě a elektronické peněženky na Městské kartě Hradec Králové - nová odbavovací zařízení již tedy neumožní použít karty k úhradě jednotlivého jízdného.

Úhradu jízdného ve vozidlech MHD v Pardubicích s novým odbavovacím systémem bude možné provést bezkontaktní platební kartou VISA a Mastercard (cena jízdného je stejná jako při odbavení z elektronické peněženky na Pardubické kartě) nebo z elektronické peněženky na In kartě Českých drah a kartě IREDO – v těchto dvou případech až od 1. 4. 2021, popřípadě lze využít SMS jízdenku či aplikaci SEJF u chytrých telefonů či zakoupením papírové jízdenky na předprodejních místech.

Z nepřestupních papírových jízdenek se s platností od 8. 2. 2021 do 31. 3. 2021 stávají dočasně jízdenky přestupní, kdy tyto jízdenky budou platné 45 minut od jejich označení v prvním spoji využitém pro cestu.

Ve vozidlech MHD v Pardubicích s původními terminály je možné až do středy 31. března 2021 využít elektronickou peněženku na Pardubické kartě i Městské kartě Hradec Králové bez omezení.

Městská karta Hradec Králové v pardubické MHD bude platit pouze k 31. březnu 2021. K tomuto datu budou již vybaveny všechna vozidla pardubické MHD novými terminály.

Ke stejnému datu bude ukončena akceptace (nebude technicky možná) elektronické peněženky na Pardubické kartě k platbě jednotlivého jízdného v hradecké MHD. Od 1. dubna 2021 tedy vzájemná akceptace karet končí.

Nová Pardubická karta („na stojato“), která bude funkční ve vozidlech s novým odbavovacím systémem od 15. března 2021, nebude v MHD v Hradci Králové akceptována.

Dopravní podnik města Hradce Králové - Modernizace systému elektronického odbavování cestujících v MHD v Hradci Králové – aktuální stav: První veřejnou zakázku vypsal Dopravní podnik města Hradce Králové, a.s. (DPmHK) 20. září 2017, poté 4. ledna 2018 na základě dotazů a námitek uchazečů toto zadávací řízení zrušil a po úpravě dokumentace jej znovu vypsal 14. května 2018. Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) toto druhé zadávací řízení zrušil 29. května 2019 na základě podaných námitek a dvou návrhů na přezkum uchazeči. DPmHK proti tomuto rozhodnutí podal 14. června 2019 rozklad. Řízení s ÚOHS bylo ukončeno 2. září 2019 rozhodnutím předsedy ÚOHS o zamítnutí podaného rozkladu ze strany DPmHK. Třetí veřejná zakázka Modernizace systému elektronického odbavování cestujících v MHD v Hradci Králové byla DPmHK vypsána 23. února 2021.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více

Přes Miletu už nebudou jezdit trolejbusy. Opravy se dotknou všech linek MHD

Stavba, která na dlouhé měsíce ochromí dopravu v Hradci, už se blíží. Jedná se o rekonstrukci křižovatky Mileta. V místě už nyní probíhají přípravné práce. Dopravní omezení, která v první etapě uzavřou severní část městského okruhu a Hradeckou ulici směrem do centra, na…
Čtěte více

Další řidiči hradecké MHD získalil ocenění v Jízdě bez nehod

Dnes proběhlo tradiční slavnostní vyhodnocení soutěže Jízda bez nehod, kdy v jeho rámci další řidiči královéhradecké MHD převzali z rukou dopravně technického ředitele Dopravího podniku města Hradce Králové Vladimíra Pejřila diplom a jednorázovou finanční odměnu za…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme