Hradeckou fakultní nemocnici vede Vladimír Palička. Vystřídal tak Romana Prymulu, kterého odvolal ministr zdravotnictví

Prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., Dr.h.c.
Prof. MUDr. Vladimír Palička, CSc., Dr.h.c. | autor: fnhk.cz

Ředitelem Fakultní nemocnice v Hradci Králové je od včerejšího dne její dosavadní náměstek Vladimír Palička. Předchozího ředitele nemocnice Romana Prymulu odvolal ministr zdravotnictví 30. června kvůli konfliktu zájmů. Nový ředitel zatím nechystá žádné dramatické personální změny.

 

Do výběrového řízení na ředitele nemocnice se přihlásili tři uchazeči. Výběrová komise doporučila jmenovat Paličku, který je lékařským náměstkem ředitele hradecké nemocnice. V letech 2003 až 2010 byl děkanem královéhradecké Lékařské fakulty Univerzity Karlovy, nyní je proděkanem pro zahraniční styky a vnější vztahy. Působil také jako přednosta Ústavu klinické biochemie a diagnostiky lékařské fakulty a Fakultní nemocnice Hradec Králové, v současnosti v této nemocnici vede Osteocentrum. "Fakultní nemocnici Hradec Králové jsem vždycky vnímal a budu vnímat jako jednu z vlajkových lodí české medicíny a v tomto směru míním podpořit všechny aktivity, které tady dosud byly,“ řekl Vladimír Palička, který neočekává žádné dramatické personální změny.

Palička se narodil v roce 1946 v Prostějově. Vystudoval Lékařskou fakultu Palackého Univerzity v Olomouci, obor všeobecné lékařství. Pracoval v nemocnici v Bruntále s praxí na interním, chirurgickém oddělení a následně na oddělení klinické biochemie. Od roku 1984 pracuje ve Fakultní nemocnici Hradec Králové.

Roman Prymula zastával funkci ředitele od roku 2009. Podle ministerstva měl jako ředitel veřejné fakultní nemocnice inkasovat desítky milionů korun od společnosti Biovomed, která zprostředkovává klinické studie. Firmu přitom vlastnila a zřejmě doposud vlastní jeho dcera Karolína Prymulová. Prymula nařčení ze střetu zájmů odmítá a hodlá se proti němu bránit.

prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D. prof. MUDr. Roman Prymula, CSc., Ph.D.
autor: fnhk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme