Hradecké školy zapsaly přes devět set budoucích prvňáčků

Pátek a sobota v minulém týdnu patřily zápisům do prvních tříd, které pořádalo všech 17 základních škol zřizovaných městem Hradec Králové. Školy od nového školního roku otevřou čtyřicítku prvních tříd.

Před samotným zápisem připravily všechny školy dny otevřených dveří, ve kterých představily rodičům i dětem prostředí a nabídku školy. Při pátečních a sobotních zápisech prošlo branami královéhradeckých základních škol celkem 1036 dětí, z nichž 890 přišlo k zápisu poprvé. "123 dětí dostalo odklad, naopak 146 dětí bylo zapsáno po loňském odkladu. Do prvních tříd tak od září nastoupí 913 kluků a holčiček," uvedla náměstkyně primátora pro oblast školství Anna Maclová. V sedmnácti hradeckých základních školách bude otevřeno 40 tříd, průměrný počet žáků na třídu tak vychází na necelých 23, což je podle Maclové optimální.

Počet zapsaných prvňáčků je obdobný, jako v minulých letech. "Samozřejmě sledujeme demografii, a tak v dalších letech budeme očekávat pokles. V letošním roce, ale k poklesu nedošlo. Neplánujeme ani žádné slučování škol," doplnila Maclová.

Stejně jako v předchozích letech, i letos budou mít budoucí prvňáci možnost získat zdarma Městskou kartu. Žádosti o bezplatné vyhotovení karty budou přijímat ředitelé škol do konce dubna, karty budou vyhotovené na první školní den. "Městskou hromadnou dopravu využívají k cestování do školy či zájmových kroužků už ti nejmenší, a díky kartě je jízdné cenově výhodnější. Městskou kartu mohou děti navíc využít ve formě elektronické peněženky například na úhradu vstupného na koupaliště Flošna," uvedla vedoucí odboru školství a volnočasových aktivit Alena Synková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme