Hradecké školy přes léto obsadí stavbaři

ZŠ J. Gočára
ZŠ J. Gočára | autor: spoluzaci.cz

Letos o letních prázdninách spolknou hradecké základní a mateřské školy asi 14 milionů korun. Školy čekají nová okna a střechy, opravy fasády nebo modernizace sociálního zařízení a další úpravy. Největší investicí bude oprava fasády a oken na historické budově ZŠ a MŠ Josefa Gočára na Tylově nábřeží za zhruba tři miliony korun, uvádí Hradecký deník.

Magistrát do údržby škol investuje každý rok 25 milionů korun. „Ty se využívají například na řešení různých havárií," vysvětluje mluvčí královéhradeckého magistrátu Magdaléna Vlčková. Letos o letních prázdninách na některých školách vystřídají žáky stavbaři. Technické služby se mimo Gočárových škol chystají například také na výměnu oken ve školní jídelně a družině na ZŠ Habrmanova, na opravu kotelny v ZŠ Kukleny nebo na modernizaci umýváren a sociálního zařízení v ZŠ Milady Horákové. V Kuklenách se bude opravovat nejen kotelna, ale také vyměňovat osvětlení ve velké tělocvičně včetně úpravy podhledů. Na ZŠ Nový Hradec Králové se opraví střecha školní jídelny, konkrétně dojde k výměně eternitové krytiny za vlnitý plech. Opraví se tam také hygienické zázemí v tělocvičně.

Na základní škole ve Svvobodných Dvorech se po létě mohou těšit na na opravnou zbývající část střechy. Střechu opraví také nad školní jídelnou na ZŠ Bezručova, oprava krovů čeká také mateřinku v Plačicích. Nové záchody a umývárny budou od září mít také na ZŠ Sever a MŠ Švendova.

Královéhradecká radnice do svých škol každoročně investuje miliony. Jednou z největších investičních akcí posledních let byla generální rekonstrukce ZŠ Milady Horákové v roce 2014. Spolykala tehdy na 46 milionů.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme