Hradecké školy dokončily letní úpravy

Období letních prázdnin bývá tradičně časem stavebního ruchu na základních i mateřských školách. I v letošním roce město proinvestovalo miliony korun na úpravy, obnovu a údržbu školních objektů. Většina prací se stihla do konce prázdnin, menší část ale zasáhne i do školního roku.

Například školka Albertova získala na rekonstrukci 4,5 milionu korun. Do přízemí se zde stěhovala kuchyň, opravené jsou umývárny a šatny, nová jsou okna. Vlastní šatnu získali i zaměstnanci. Děti se budou moci v teplých dnech těšit na vodní osvěžení. „Nechali jsme zavést vodovod až na zahradu, což by v budoucnu mohl být základ pro mlhoviště,“ řekla Hradeckému deníku vedoucí učitelka školky Eva Hrubá.
Letní rekonstrukce se dotkly také školky v Malšovicích, která se navíc zvětšila o jednu třídu, nebo mateřinek Slavíčkova, Plotiště a Urxova. Novou fasádu a vyměněná okna má základní škola Habrmanova. V základní škole Úprkova ještě pokračují rozsáhlé práce na opravě sklepení.
„Měli jsme na opravy vyčleněno přibližně 16 milionů korun. Některé z rekonstrukcí ještě nejsou u konce, budou zasahovat do školního roku, takže přesně proinvestovanou částku ještě neznáme,“ dodala Hradeckému deníku Alena Synková, vedoucí odboru školství hradeckého magistrátu.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme