Hradecké parkování možná prověří kriminálka

Systém parkování v Hradci Králové možná budou zkoumat kriminalisté. Podnětem by mělo být rozhodnutí Nejvyššího státního zastupitelství v Brně. To obdrželo petici, kterou si někteří Hradečané na systém stěžují, a předalo ji k prošetření Okresnímu státnímu zastupitelství v Hradci Králové.

Signatáři petice se báli podjatosti hradeckých vyšetřovatelů. „Podnět jsme podali nejprve na zastupitelství do Brna, protože místní vyšetřovací orgány mohou být v této kauze podjaté. Chceme prověřit především smlouvu mezi městem a firmou Atol,“ řekla Mladé frontě Dnes členka petičního výboru Lenka Trkalová. Podle ní mohlo město porušit zákon už při samotném zavádění a budování parkovacího systému. „Chceme, aby vyšetřovatelé prověřili, jestli zavedením systému parkování nevznikla městu škoda. Myslíme si, že škody mohou jít do mnoha milionů,“ dodala MF Dnes Trkalová.
Autoři petice požadují, aby státní zástupci posoudili způsob udělení koncese, koncesi samotnou i její dodatky, které se týkají například proplácení vyhrazených míst pro invalidy. Město tak údajně přichází o nemalé částky.
Současný systém parkování ve městě provozovaný firmou Atol budí nespokojenost od svého vzniku. Petici, kterou se nyní mají kriminalisté zabývat, podepsalo zhruba sedm a půl tisíce občanů. „Už v petici jsme hradecké zastupitele upozorňovali na některá závažná pochybení v kauze Atol a na nehospodárné počínání při správě veřejného majetku,“ dodala Mladé frontě Dnes Trkalová. Podle ní existuje podezření, že postup města mohl někoho zvýhodnit. „Věc je sice složitá, ale výše poškození města Hradec Králové může dosáhnout i mnoha milionů korun,“ uvedla v MF Dnes Lenka Trkalová.
Parkovací systém v současnosti prověřuje také Úřad pro ochranu hospodářské soutěže.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme