Hradecké letiště čeká na velkého investora

Radnici v Hradci Králové se nedaří najít velkého investora do vojenského letiště ve Věkoších. V areálu sice působí desítky firem, ústřední budovy však zůstávají prázdné. V dnešním vydání pro Královéhradecký kraj to uvádí MF Dnes.
V současné době v areálu letiště působí více než šedesát firem různého zaměření. Nechybí mezi nimi výrobce ultralehkých letadel, stavební společnost či tiskárna, ale také letecké muzeum. Na využití však dále čekají zejména několikapatrové budovy bývalých kasáren a další provozní objekty, jejichž opravy si vyžádají obrovské investice. Právě velký investor by se měl z velké části podílet na opravách letiště.
Letiště vzniklo v Hradci Králové v roce 1930 jako smíšené pro vojenský a civilní provoz. Hradecké letiště přestala armáda plně využívat od roku 1993, ale samotný areál opustila až v roce 2001. Hodnota staveb a pozemků, jež stát převedl na město, činí více než 796 milionů korun. Areál letiště má rozlohu 229 hektarů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.3.2006 15:23
Ron (neregistrovaný)
byvale letiste
No pro zacatek by chtelo stanovit, co tam ten velky investor bude delat, né ??
29.3.2006 20:42
Petr (neregistrovaný)
muzeum??
Muzeum jo?? Tak leda podvod, viděli jste nekdo že by to muzeum bylo otevřeno??? Nevím co všechno dostanou za peníze od města, ale určitě neplatí ani korunu za ty prostory co zabíraj, to bude odhadem tak 150 tisíc měsíčně. Tak takový muzeum bych taky chtěl, už jen jako garáž na motorku by se to šiklo :o)))

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme