Hradecké letiště bude oplocené

Hradecká radnice postaví v severní části letiště oplocení. Důvodem jsou stále častější nájezdy nezvaných návštěvníků, kteří v areálu letiště ničí majetek a vyvážejí do bývalého vojenské prostoru odpady. Informovala o tom v dnešním vydání MF Dnes.
Plot, na jehož vrchní části bude natažen ostrý žiletkový drát, vyroste kolem části, jež je nejméně chráněná a radnice přijde zhruba na tři miliony korun. S výstavbou se začne ihned, jak to dovolí počasí. Plot dlouhý asi tři kilometry by měl zajistit kvalitní zázemí živnostníkům, kteří v areálu letiště podnikají. Na královéhradecké letiště, které město v závěru roku 2004 získalo bezúplatným převodem od státu, se podnikatelé stěhují postupně už několik měsíců. Radní města potvrdili uzavření desítek smluv s nájemci objektů, které bezprostředně nesouvisejí s letovým provozem.
Radnice chce ale na letišti letecký provoz udržet. Zároveň chce tuto zónu dále rozvíjet, a proto část objektů pronajímá prostřednictvím vlastní společnosti Letiště soukromým firmám. Mimo to je letiště každoročně dějištěm několika kulturních či motoristických akcí. Letiště vzniklo v Hradci Králové v roce 1930 jako smíšené pro vojenský a civilní provoz. Hradecké letiště přestala armáda plně využívat od roku 1993, ale samotný areál opustila až v roce 2001. Hodnota staveb a pozemků, jež stát převedl na město, činí více než 796 milionů korun. Areál letiště má rozlohu 229 hektarů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
17.1.2006 10:41
Pavel (neregistrovaný)
Bylo by vhodné to oplotit tak, aby se neomezil koupajícím a rybářům přístup k Správčickému a Ruseckému písníku ze všech stran.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme