Hradecké letiště bude lépe chráněno

Letiště v Hradci Králové bude lépe střeženo. Letištní plocha totiž stále častěji přitahuje aktivity, které tam podle magistrátu nemají co dělat. Tomu by mělo zabránit nové oplocení.
Podle náměstka primátora Otakara Divíška na letiště někteří občané vyvážení stavební odpad, mladí lidé zase na rovných asfaltových úsecích testují svá auta a motorky. Nový plot v délce až osmi kilometrů by měl zamezit právě těmto aktivitám, budován bude předvším směrem od Ruseku. V místech, kde letiště hraničí s polem, se prozatím plot budovat nebude. "Náklady na oplocení jsou odhadovány na pět milionů korun, vlastní práce by mohly začít na jaře 2005. Výhledově by mělo být oploceno celé letiště," uvedl Divíšek.
V současné době letiště hlídá soukromá agentura, ale pouze na hlavním vjezdu do areálu. Ten je zčásti chráněn také betonovou ohradou směrem od silnice na Správčice. Tato ohrada je ale v dezolátním stavu a čeká ji nutná oprava.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.9.2004 19:56
radon (neregistrovaný)
zbytecny...
no rozhodne budu radsi, kdyz si testovat svoje auta budou lidi na letisti, nez na normalnich komunikacich, kde ohrozujou ostatni ucastniky provozu

a to ze to bude stat 5 milionu ... to radsi ani nekomentuju :/

22.9.2004 10:04
karel (neregistrovaný)
Cože? Mladí lidé se někde baví, aniž by obtěžovali ostatní? Sakra, jaktože jim to ještě nikdo nepřekazil?! Všechno oplotit, hned! Jakýpyk copak, přece nebudeme podporovat naši mládež ve volnočasových aktivitách, ať už jsou jakékoliv, ještě to tak.. Nejde mi o to, zda si mají hoši kam chodit zkoušet svá auta, upřímně tento koníček moc neuznávám, jen mě zaráží logika našich radních: Když zjistí, že se mladí snaží někde nějakým způsobem zabavit, navíc bez podpory magistrátu, jelikož ten na volnočasové aktivity s prominutím s.re, tak se jim v tom snaží jakýmkoliv způsobem zabránit. To je vážně moc prima. Hlavně že máme kam chodit nakupovat.
22.9.2004 18:50
pavel (neregistrovaný)
To zase na magistrátu něco vymysleli. Sice nevím, co to ti mladí lidé provádějí, jestli závodí nebo co? Ale rozhodně lepší tam než někde v provozu. Ne nadarmo se taky všechny ty kurzy na zlepšení řidičského umění konají na letištích kde se nedá do ničeho narazit. Například na naučení se zvládnutí smyku je takové zasněžené letiště ideální. Tímhle tahem jen učiní magistrát silniční komunikace nebezpečnější.
26.9.2004 11:03
jarda (neregistrovaný)
mladí na letišti
Všechno by bylo OK do té doby, než by se na letišti někomu něco stalo. Pak by byl viníkem magistrát, že plochu řádně nezabezpečil. A týpci na motorkách budou jezdit rychle na letišti i mimo něj. Být letiště moje, tak ho taky oplotím. Na prvním místě především kvůli té černé skládce, na druhé kvůli motoristům. S rozhodnutím magistrátu souhlasím.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme