O víkendu můžete běžkovat v hradeckých lesích, trasy budou v sobotu hotové

Trasa pro běžky v městských lesích
Trasa pro běžky v městských lesích | autor: Městské lesy

Rádi běžkujete? Po několika letech je možné využít běžky i v Hradci, přesněji řečeno v hradeckých lesích. Právě dnes tam lesníci tvořili běžkařské trasy. Jsou označené žlutým piktogramem s lyžařem. V sobotu by už mělo být hotovo a můžete si tak užít celkem 25 kilomterů tras.

Naposledy se v městských lesích upravovaly trasy pro běžky před pěti lety. Od té doby zkrátka nebyla příležitost, nikdy nenapadlo tolik sněhu a nebo hned roztál. Trasy celkem čítají 25 kilometrů a na tu nejdelší se dostanete od Nového Hradce Králové. "Tu bych asi doporučoval nejvíce, je nejdelší a vede krásným prostředím. Kolem Biřičky jsou také, ale jsou kratší. Jsme limitováni naším územím," říká Milan Zerzán, ředitel městských lesů.

Trasy jsou vytvořené pro klasické běžkování, nelze v nich bruslit. "Také neumíme zatáčku, tu si musí běžkaři vytvořit sami," smál se Milan Zerzán s tím, že si před lety stroj na tvorbu běžkařské trasy vyrobili sami. Trasu lesníci opraví, pokud nasněží nebo roztaje a znovu nasněží, jinak ji v podstatě běžkaři udržují sami.

Běžkařské tratě, které jsou vyznačeny žlutým piktogramem, se vyhýbají místům, kde se těží, ale také hlavním asfaltovým komunikacím. Mapu běžeckých tratí je možno vyhledat na stránkách městských lesů, kde je k nahlédnutí interaktivní mapa s podklady. Interaktivní mapa je přehlednější, žlutou barvou se tam vysvítí právě běžecké trasy.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme