Hradecké koupaliště má být postaveno za sedm měsíců

Hradecká radnice vybrala vítěze na výstavbu venkovního koupaliště v Malšovicích, kterým se stala společnost Geosan Group. Ta slibuje, že koupaliště s celoročním provozem za 368 milionů korun postaví za 28 týdnů.

Areál má být pro veřejnost otevřen nejdéle v letní sezóně následujícího roku. „Od firmy Geosan Group si město vyžádalo podrobný harmonogram, zda je termín reálný. Oni ho doplnili síťovým grafem. Stavba bude muset být pod přísnou kontrolou. Máme vysoutěženou firmu, která zajistí stavební a technický dozor,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Základní parametry areálu jsou dány podmínkami výběrového řízení. Všechny bazény budou nerezové. Na návrh radnice se  rozhodlo o snížení nákladů na koupaliště. „Největší úsporou bude vypuštění bazénu se skokanskými můstky. Jde velmi hluboko pod hladinu spodní vody a z hlediska bezpečnostních pravidel vyžaduje zvláštní režim, je třeba školený personál,“ uvedl náměstek Malíř.
Firma Geosan Group v minulosti ještě pro hradeckou radnici nepracovala. „Reference , které se týkají Fakultní nemocnice v Hradci Králové, jsou velmi dobré. Firma má subdodavatele firmu z Rakouska, která patří mezi špičku v nerezových bazénech. Dodavatel technologie bude Centroprojekt a.s. ze Zlína,“ dodal Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.3.2009 06:39
jpa (neregistrovaný)
Hm, co nás daňové poplatníky bude stát ta stará finta, aby se "stříhala páska" těsně před volbami do zastupitelstva? V médiích proběhlo, že vybraná firma byla až 4. co do ceny díla a rozhodla "rychlost stavby".
jpa
7.3.2009 12:43
Honza (neregistrovaný)
nic noveho ve zdejsim meste...opet se ukazuje ze neee pro lidi, ale pro stranu :)))....
17.3.2009 15:49
Gambík (neregistrovaný)
O tom co je správné, krasne, co potřebujete a jak si nahrabat co nejvíc, na uplatcích ,rozhodujeme my - strana a vláda

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme