Hradecké Kino Centrál bojuje s poklesem návštěvnosti

Královéhradecké Kino Centrál se snaží vzepřít klesajícímu zájmu diváků. Za první pololetí letošního roku poklesl zájem návštěvníků o více než 14 procent lidí. Podle ředitele kina Leoše Kučery se zařízení brání tomuto trendu dramaturgickými změnami. "Více pracujeme s přehlídkami, režisérskými profily a nakupují se tituly, které nejsou v běžné distribuci," uvedl Kučera. Další návštěvníky kino láká na doplňkové akce, jako jsou například sportovní přenosy, pronájmy sálů či koncerty.
Celkové náklady na roční provoz kina se pohybují kolem 4,5 milionu korun, zhruba 3,5 milionu si vydělá kino vlastní činností, další peníze shání z dotací a grantů. Letos například podpořila činnost kina hradecká radnice více než 600 tisíci korunami, další prostředky kino získá z evropských fondů.
Kino Centrál provozovala dříve společnost Filmcentrum vlastněná městem. Ta však nebyla schopna reagovat na konkurenci multikina Cinestar a začala být ztrátová. Koncem května 2003 zastupitelé rozhodli o ukončení činnosti Filmcentra, kino Centrál pronajali občanskému sdružení Pro-Aero.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme