Hradecké děti získají novou školku už v říjnu

V říjnu nebo v listopadu by mohly děti z Hradce Králové nastoupit do nové mateřské školy. Tu město chystá v Kuklenách a nabídnout by měla kapacitu asi 50 míst. Má se stavět tzv. montovaným systémem, který umožní v budoucnu změnit její dispozice, účel použití nebo ji naopak snadno rozebrat.

V hradeckých Kuklenách zatím na místě budoucí školky vedle zahradnictví stojí původní nevyužívaný objekt. Už v nejbližších týdnech by ale měl být zbourán, aby uvolnil místo potřebné mateřské škole. Hradec se nyní potýká s akutním nedostatkem míst v těchto zařízeních. Vybudování nové školky montovaným systémem by mělo jít poměrně rychle. „Budovu tohoto typu si město pořizuje poprvé, řešíme proto ještě nějaké administrativní záležitosti. Líbí se nám, že v případě, když počet dětí opět poklesne, budova se dá využít jiným způsobem,“ řekl Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Jakmile bude nová školka hotová, vyhlásí město dodatečné zápisy. Ty ale nebudou platit do rozšířených mateřských škol. „Během letních prázdnin se díky rekonstrukcím zvýší kapacity ještě v Albertově a Štefcově ulici a v Plotištích. Vzniknou tak desítky dalších míst, s těmi jsme však už při letošních zápisech počítali,“ vysvětlil Deníku náměstek Martin Soukup.
Hradecká radnice slibuje vybudování ještě další nové školky. Ta by měla být v lokalitě Podzámčí, kde vznikne spolu s novým sídlištěm. Její kapacita by měla stačit asi pro 100 dětí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme