Hradecké autobusové nádraží bude dražší

Stavba terminálu hromadné dopravy v Hradci Králové se oproti plánovanému rozpočtu prodraží o desítky miliónů korun. Problémy s výstavbou způsobí posunutí termínu dokončení zakázky minimálně o dva a půl měsíce.
Více peněz bude stát především moderní hala s netradiční střechou. Jak uvedla MF Dnes, je jisté, že původně stanovený srpnový termín dokončení stavby asi za tři sta miliónů korun, společnost Strabag nedodrží. Dodavatel stavby byl vybrán v opakovaném výběrovém řízení vloni, kdy kritériem hradecké radnice byla pouze cena. Nečekané náklady tedy způsobí, že se firma dostane na vyšší částku, než kterou nabízelo konkurenční sdružení firem Metrostav a Stavby silnic a železnic. Pokud by se Strabagu nepodařilo dokončit terminál v letošním roce, město by nedostalo dotaci, která činí 62 miliónů korun. Stavební firma v současné době zjišťuje, o jakou částku se náklady navýší. "Hradecký dopravní podnik jako investor stavby bude věc řešit, jakmile budou vícenáklady vyčísleny. V tuto chvíli postup prací pečlivě kontrolujeme," uvedl náměstek primátora Hradce Josef Malíř. Zákon o veřejných zakázkách dovoluje navýšit náklady maximálně o dvacet procent vzhledem k původně stanovené ceně. Zastupitelstvo města bude nuceno rozhodnout o zpracování dodatku ke smlouvě.
Na výstavbu autobusového terminálu by měla navazovat rekonstrukce Riegrova náměstí za přibližně 170 miliónů korun. V roce 2009 pak přestavba nedaleké křižovatky Koruna.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.3.2007 21:34
Pája (neregistrovaný)
Autobusák
Já myslel,že to je normální že vyhraje firma,která bude stavět nejlevnějc a až potom nastane "nepředvídaná" situace aby se mohl rozpočet navýšit.Tak nevím proč je to taková zajímavost.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme