Štítky: | aquacentrum | městské lázně |

Hradecké aquacentrum otevře v druhé polovině října, odstávka se protáhla

Uzavírka se protáhne.
Uzavírka se protáhne. | autor: snhk.cz

Aquacentrum v městských lázních prochází od poloviny září pravidelnou odstávkou. Původně byla plánována na tři týdny. S ohledem na aktuální stav prostor a rozsah opravných prací bylo nakonec rozhodnuto, že se odstávka protáhne do 24. října. Opravy protáhne rekonstrukce šaten.

Zdržení v opravách aquacentra způsobily problémy v šatnách. Kvůli průsakům bylo nutné částečně vybourat podlahu kolem bazénů až na původní dilatační spáru. Podlaha se musí řádně vysušit, následně bude zhotovena nová izolace dilatačních spár a položeny další vrstvy betonu včetně položení nové dlažby a odtokových žlábků. Poté bude v šatnách aplikována sanační omítka a nová výmalba.

Další práce v aquacentru probíhají podle harmonogramu. Již došlo k vypuštění všech bazénů, proběhla kontrola a servis vlnobití, výměna hydraulického oleje v soustrojí vlnobití, ošetření nerezových konstrukcí a malování veřejných prostor. Následovat bude čištění výměníků tepla na ohřev bazénové vody a teplé užitkové vody, mytí prosklených stěn a oken, dezinsekce objektu, revize tobogánu, čištění koberců v ubytovně, kontrola a servis vodního hospodářství. Po konečném úklidu budou napuštěny bazény.

Ostatní služby v budově městských lázní, například masáže, pedikúra, manikúra, kosmetika, kadeřnictví i realitní kancelář, jsou v provozu i během odstávky aquacentra. Restaurace v městských lázních je po krátké pauze otevřena od pondělí 26. září. Během minulého víkendu také zahájila provoz ubytovna.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Květen v městských lázních bude ve znamení výhod a akcí

Květen bude měsíce, kdy v hradeckých městských lázních pořádají spoustu akcí pro svoje návštěvníky. Které to budou? Například za 10 návštěv jeden celodenní vstup zdarma, májové svátky a víkendy se sklenkou sektu i aquahrátky pro rodiny s dětmi. Vstupy není utné nasbírat pouze v…
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více

Příští rok sáhnou hlouběji do kapes Hradečané i návštěvníci města

Život ve městě se od příštího roku zdraží. Teplo o víc než čtvrtinu, voda o 12 procent. V Hradci porostou ale i další služby, bez kterých se běžný člověk neobejde. Vyšší bude cena za popelnice a hovoří se také o zvýšení ceny jízdného v MHD. Kvůli zdražení tepla stoupne například…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme