Hradecká univerzita se rozrůstá

Univerzita Hradec Králové se opět rozroste a to jak v počtu budov, tak v počtu studijních oborů. V těchto dnech začala výstavba nové budovy Fakulty informatiky a managementu (FIM). Nový objekt vzniká vedle hlavní budovy univerzity naproti areálu fakultní nemocnice.
Dokončen by měl být koncem příštího roku, náklady na stavbu překročí 430 milionů korun. V nových prostorách bude k dispozici velká posluchárna pro 150 lidí a čtyři menší posluchárny s kapacitou 60 lidí. Studenti budou moci navštěvovat přes dvě desítky učeben, na vyučující čeká zázemí 60 kabinetů.
Nová budova umožní další rozvoj univerzity. "Fakulta dosud obývá stísněné prostory v historických budovách na náměstí, chybí nám prostor pro volnou práci studentů či vědeckovýzkumnou činnost. Moc se těšíme, že novou budovou se podmínky pro studium zlepší," řekl MF Dnes děkan fakulty Josef Hynek.
Kromě lepšího zázemí chystá univerzita i rozšíření výuky. Nově otevíraný magisterský obor Historie je určen absolventům bakalářského oboru historické vědy. Ti budou po ukončení studia moci pracovat například v muzeu nebo jako učité či státní úředníci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme