Hradecká univerzita otevře dva nové obory

Univerzita Hradec Králové rozšíří na podzim svou nabídku o dva nové studijní obory. Posluchači budou mít nově šanci studovat obory Systematická biologie a ekologie a Prezentace historických věd.
Bakalářský obor Prezentace historických věd, který je zaměřen na historii a archeologii pro veřejnost, získal potřebné akreditace v polovině letošního února. "Z tohoto důvodu jsme u tohoto oboru prodloužili přijímací řízení až do poloviny července," řekl kancléř univerzity Ondřej Tikovský. Studenti nového oboru by měli získat znalosti z terénní, krajinné i experimentální archeologie, studium bude z velké části realizováno v Centru experimentální archeologie ve Všestarech na Královéhradecku. Obor Systematická biologie a ekologie posluchačům nabídne vzdělávání v oblastech meteorologie, hydrobiologie, agroekologie, ekologie lesa, průmyslových technologií a dalších.
Univerzita Hradec Králové vznikla v roce 2000 z Vysoké školy pedagogické, nyní má dvě fakulty a usiluje o vznik třetí. Celkem nabízí posluchačům na osm desítek studijních oborů, navštěvuje ji téměř 6000 studentů. Univerzita sídlí v několika objektech ve městě, letos na podzim chce zahájit stavbu další budovy v univerzitním kampusu naproti areálu hradecké fakultní nemocnice.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.3.2005 16:18
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Kladně hodnotím kroky Univerzity Hradec Králové
Jsem rád,že vznikají nové fakulty Univerzity Hradce Králové a rozšiřuje se tak možnost mladých lidí-studentů získat pro dnešní dobu tak potřebné vysokoškolské vzdělání.I když se to panu V.Klausovi nelíbí,,jak uvedl při své návštěvě královéhradecké Univerzity.Čím více budeme mít vysokoškolsky vzdělaných mladých lidí,tím méně budeme muset hledat tyto špičkové odborníky v zahraničí.
31.3.2005 17:53
jpa (neregistrovaný)
Nové obory
Vzdělané mladé lidi mít jistě potřebujeme, ale nejsem si jistý, zda v oboru "Prezentace historických věd"...
JPA
6.4.2005 11:16
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Prezentace histor.věd
Pan JPA si neuvědomuje,že prezentace historických událostí potřebuje novou krev,aby pohled historika nebyl byť nechtěně ovlivněn dlouholetou přítomností v prostředí(např.40ti letá propaganda ,,bolševíka").Proto vítám založení nových fakult.Samozřejmě,pro mě jsou bližší technické obory a věřím,že se jich dočkám.
7.4.2005 15:26
bla bla (neregistrovaný)
Asi tahkle. Jsem studentem UHK. A nezbyva nez konstatovat jednu vec. Zda to takto pujde s urovni VS vzdelani dal (zvysovani mnozstvi studentu a snizovani pozadavku u zk kvuli VS dotacim od statu) bude mit titul kazdy pako a VS vzdelani ztrati uroven. Jestli si nekdo mysli, ze dostudovany student VS je nejaky odbornik v oboru, tak zije v hodne velkem omylu. Vetsina studentu nema absolutni predstavu o tom cim chce byt, co delat a dohromady nic neumi poradne. Misto specializace na urcity obor a studia treba jen tri predmetu za semestr (aby je poradne umel), musi student projit kazdy semestr spoustou zbytecnych predmetu, ktere mu nic nedaji a stejnym zpusobem se flakaji i zajimave predmety. Tolik asi muj nazor na uroven UHK. Jak to je v jinych mestech moc predstavu nemam.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme