Hradecká univerzita otevírá několik nových oborů

Pedagogická fakulta letos otevírá nový bakalářský studijní obor sociální práce ve veřejné správě. Není to ale jediný obor, který letos bude mít na Univerzitě Hradec Králové premiéru. Na přelomu srpna a září přijdou k přijímacím zkouškám středoškoláci, kteří by jednou chtěli zpracovávat digitální data v archivech a muzeích. Akreditační komise české vlády dala po dalším jednání zelenou i oborům technická podpora humanitních věd a aplikované technologie v archivnictví. Informuje o tom dnešní vydání MF DNES.
Ne každý úředník, se kterým musí jednat lidé na odborech sociální péče či na úřadech práce, ví jak profesionálně hovořit s klienty a jak řešit jejich problémy. S nápadem jak doplnit mezery v jejich vzdělání přišla právě Univerzita Hradec Králové, a to otevřením nového bakalářského studijního oboru sociální práce ve veřejné správě. „Vedle dosavadních bakalářských oborů sociální práce a sociální a charitativní práce tak přibude ještě další, šitý na míru poptávce. O tyto obory je obrovský zájem, máme stovky dálkových studentů, kteří již pracují. Našli si zaměstnání na úřadech, ale chybí jim odborné znalosti a musí si je doplnit,“ řekl MF DNES kancléř hradecké univerzity Ondřej Tikovský. Lidé, kteří nový bakalářský obor vystudují, budou moci pracovat nejen na manažerských pozicích v charitativních a neziskových organizacích, ale budou dostatečně vzdělaní i v potřebné administrativě a uplatní se na sociálních odborech různých institucí.
Pedagogická fakulta předpokládá, že přijímací řízení se uskuteční letos v září. Do poslucháren by studenti měli usednout už v akademickém roce 2006 - 2007. Těm, kteří se na poslední chvíli rozhodnou podat přihlášku, nabízí katedra sociální práce a sociální politiky možnost jednodenních placených přípravných kurzů. Ty se uskuteční 18., 19. a 20. srpna. Přesné termíny, podmínky přijímacích zkoušek i podrobnější informace o kurzu zveřejní univerzita na svých webových stránkách v nejbližších dnech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme