Hradecká univerzita chce znovu stavět

Důležité rozhodnutí zaznělo na Univerzitě Hradec Králové. Škola se rozhodla postavit další část svého areálu nedaleko soutoku. Univerzitní kampus by se měl rozrůst o budovu přírodovědných oborů. Univerzita totiž do budoucna předpokládá jejich osamostatnění a vznik nové přírodovědné fakulty.

V závěru roku 2009 Univerzita dokončila a předložila žádost o financování výstavby. „Cílem projektu je získat finanční prostředky z evropských fondů. Univerzita se uchází o téměř čtvrt miliardy korun a chce s jejich pomocí vystavět nový objekt v univerzitním areálu Na Soutoku, kde se už nacházejí dvě její budovy.“ Mladé frontě Dnes to potvrdil mluvčí Univerzity Ondřej Tikovský.
V regionu podle Tikovského chybí právě odborníci na přírodní vědy. „Díky nové výstavbě bude Univerzita moci posílit vědeckou složku své činnosti a s využitím moderně vybavených laboratoří podstatně rozšíří své praktické výsledky. Právě po nich dnes existuje poptávka v soukromém sektoru,“ řekl MF Dnes Tikovský.
Žádost nyní musí posoudit ministerstvo školství. Podle jeho závěrů a připomínek se může žádost ještě měnit a doplňovat. Pokud záměr projde, mohlo by rozhodnutí padnout na jaře. Ještě letos by pak Univerzita chtěla dokončit přípravné práce tak, aby samotná stavba mohla začít v prvním kvartálu roku 2011. Nová budova by mohla být dokončená v roce 2013.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme