Hradecká radnice zruší jesle ve Štefánikově ulici

Hradec Králové bude mít od září letošního roku pouze jedny jesle.Hradečtí radní rozhodli, že totiž od září zruší dětské jesle ve Štefánikově ulici. Na území města tak zůstanou pouze jesle v Orlické Kotlině, jejich kapacitu však chce radnice mírně zvýšit. Uvedla to ve vydání pro Královéhradecký kraj MF Dnes.
Důvodem zrušení je snižující se zájem o umístění dětí v těchto zařízeních. Kapacita jeslí ve městě, která je přibližně 77 míst, nebyla naplněna. Proto hradečtí radní usoudili, že jeden objekt s 65 místy bude dostatečný. Jesle v Orlické Kotlině chce radnice postupně rekonstruovat a zlepšit zázemí i vnitřní vybavení. "Jesle na území města, pokud o ně bude zájem, určitě zachováme. A pokud opět v budoucnu, a rád bych tomu věřil, bude více a více dětí, stávající budovy budou připraveny opět na jejich rozšíření. Budova v Orlické kotlině projde modernizací a jsem přesvědčen, že budete se službami tohoto zařízení spokojená," uvedl na na diskuním fóru na našich stránkách náměstek primátora Martin Soukup.
Rodiče v Hradci Králové platí za jesle přibližně tisíc korun měsíčně plus denní poplatek a stravné. Jesle většinou využívají podnikatelky, lékařky a další ženy s vyššími příjmy, které si nemohou dovolit přijít o klienty. Město samozřejmě umožňuje požádat o snížení poplatku za jesle v případě špatné sociální situace rodiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme