Hradecká radnice prodá Nálepkova kasárna

Hradecká radnice prodá Nálepkova kasárna u divadla Drak. Chátrající areál koupí od města hradecká firma Stako. Přestavba kasáren by měla začít v polovině příštího roku a skončit v říjnu 2008. Informují o tom dnešní Hradecké noviny.
Rekonstrukce kasáren bude firmu stát téměř 326 milionů korun. Po celou dobu úprav bude město vlastníkem kasáren. Investorovi areál prodá až po dokončení stavby. Město teď začne pracovat na smlouvách a předpokládá se, že tento proces bude trvat až dva měsíce. Projekt stavební společnosti, která zvítězila v soutěži na využití a rekonstrukci kasáren v konkurenci tří subjektů, počítá s vybudováním kongresového hotelu a dvaatřiceti luxusních bytů. Vzniknout by tady mělo i parkoviště pro 152 vozidel. Jednu z budov využije i krajský úřad, a to pro umístění Intergované střední školy.
Chátrající areál převedla na město před třemi lety armáda.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.5.2006 11:12
karel (neregistrovaný)
nálepkova kasárna
aspoň z toho baráku bude něco praktického a né zase palác pro úředníky. hlavně, že to nebude projektovat v lihu namočený architekt,který projektoval lávku u ALDISU.
1.5.2006 11:13
petr (neregistrovaný)
RE: nálepkova kasárna
to myslíš toho notorika B.P. ??? já myslel, že už se dopracoval k deliriu tremens, v Hrdaci už není vidět.
3.5.2006 15:25
Koromda Pavel (neregistrovaný)
Údaje cizí firmy na webu k NK
Na webu má ČSBD se sídlem v HK svou stránku týkající se přestavby Nálepkových kasáren. Co z toho vlastně platí. Má to firma STAKO nebo ne ?

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme