Hradecká radnice povolila konání akce Hip Hop Kemp na letišti

Královéhradečtí radní umožnili konání srpnového festivalu Hip Hop Kemp v areálu hradeckého letiště. Pro další roky však radnice chce vybrat vhodnější lokalitu, kde by se koncerty a festivaly pod širým nebem mohly konat, řekl dnes novinářům náměstek hradeckého primátora Martin Soukup.

"Organizátoři splnili naše podmínky, například složení vratné kauce 600.000 korun, ze které by se hradily případné škody na majetku, pojištění a zajištění dostatečného množství mobilních toalet," řekl Soukup s tím, že radnice povolení akce zvažovala z obavy před poničením majetku v areálu letiště.
Organizátoři Hip Hop Kempu, který se na letišti uskuteční od 19. do 21. srpna, tvrdí, že bezpečnost i pořádek zajistí. "Máme více než šestileté zkušenosti z konání podobných akcí, situaci zvládneme," řekl dnes ČTK Radek Maliník z pořadatelské firmy. Hip Hop Kemp se letos uskuteční již počtvrté, podle Maliníka by se jej mohlo zúčastnit až 15.000 lidí, což z akce činí zřejmě největší hip hop festival ve střední a východní Evropě.
Hradecká radnice chce však pro příští roky vyhledat vhodnější místo pro hudební produkce a festivaly. "Hradec Králové bohužel nemá žádný přírodní amfiteátr, proto chceme najít vhodnou plochu, kde by se tyto akce mohly konat bez potíží," řekl Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.6.2005 11:21
Adam HK (neregistrovaný)
Názor
Nevim nevim, jestli to byla správná volba. Chci vidět, jak bude zajištěna bezpečnost celého areálu i návštěvníků Hip-hop campu. V areálu letiště jsou rozsáhlé budovy a už vidím, jak přes noc se z nich stanou "prolejzačky" pro návštěvníky. A taky už vidím, jak budou z "úlů" padat zhulené děti:-/ Stříbrný rybník byl podle mě lepší..To aby se přes víkend zrušily radši všechny lety z letiště...
Necháme se překvapit a uvidíme, jak to dopadne příští rok..
9.6.2005 16:44
Jouda (neregistrovaný)
RE: Názor
To sem zvědav, kde jinde to bude...
Myslim si, že HipHop je "bezpečnější", než akce jako Tuning Party, kdy bude banda blbečků předvádět svoje auta mezi návštěvníkama a pak i po městě. Cestou ale asi není tyhle akce rušit, ale spíš tlačit na pořadatele, aby sjednali pořádek, protože na druhou stranu by byla velká škola o tyhle přijít akce, které Hradec propagují spíš mezi mladší generací a ne jen pořád sterilní "tradiční kultura", která zajímá jen úzký okruh lidí...
10.6.2005 21:16
bubák (neregistrovaný)
RE: Názor
To jako, že v tý vodě by se rychlejc probrali z vopice či z "trávy"?
10.6.2005 21:18
občan (neregistrovaný)
RE: Názor
Úzký okruh, hip - ho zase jiný úzký okruh, další jiný úzký okruh zase něco jiného - tak to je.
15.6.2005 08:30
Petr (neregistrovaný)
RE: Názor
Jaké lety?? Ono z letiště lítá i něco jiného než občas pár nadšenců co to maj jako koníček??
4.7.2005 11:43
tacg (neregistrovaný)
RE: Názor
jaké zhulené děti??tady někdo asi mluví o necem čemu moc nerozumí!
1.hiphopkemp neni žádná dětská akce
2.nechapu proč si kazdej mysli, ze lidi co tam jedou jsou vsichni fetaci
3.proc by jsme si meli delat z baraku prolejzacky, to taky nechapu
10.6.2005 21:21
Anča (neregistrovaný)
jiné místo - fůra lidí
Někde mimo lidská obydlí , třeba v lese - až se vysoká naštve, že třetí den se nevyspí, nakope je - a to onamůže bezresttně.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme