Hradecká radnice postaví ubytovnu pro neplatiče nájemného

Ubytovna má být složena z padesáti mobilních buněk, které používají například stavební firmy. V buňkách by mělo žít asi sto lidí. Uvádí to dnešní MF Dnes. Cena jedné buňky se pohybuje kolem 100 tisíc korun, ale magistrát se pokusí sehnat již použité a tudíž levnější jednotky. Investice by neměla přesáhnout šest milionů korun.

Původně radní chtěli objekt postavit v areálu bývalé stavební firmy v Kuklenách, ale statik stavbu nedoporučil. Radnice má vytipovány i další místa, ale zatím je tají. Podle náměstka primátora Josefa Malíře by však měla ubytovna vyrůst v méně obydlené části města, třeba poblíž skladištní oblasti na Slezském Předměstí. V současné době má Hradec čtyři holobyty v Honkově ulici na Pražském Předměstí.
Ve městě však jsou neplatičů stovky. Nová velká ubytovna by měla některé z nich donutit k zaplacení. Zhruba osm set neplatičů dluží hradecké radnici celkem dvanáct milionů korun. Asi dvacet lidí má dluh přesahující sto tisíc korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme