Hradecká radnice opraví prostory pro uměleckou školu Na Střezině

Královéhradecká radnice zahájí opravy několika pavilonů na základních školách, které by měly sloužit potřebám Základní umělecké školy Na Střezině. Zvažuje rovněž, že by školu, která se již několik let potýká s nedostatkem prostor pro výuku, soustředila do jednoho vhodného objektu, řekl dnes novinářům náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.
"Situace školy se zkomplikovala tím, že jeden ze školou využívaných objektů prodal likvidátor Fondu dětí a mládeže pražské firmě, která dala škole ke konci roku výpověď," řekl Malíř. Radnice chce proto pro potřeby školy opravit pavilony v Základní škole Sever a Jih, později by měla být opravena i budova Jesliček. Celkové náklady na rekonstrukci dosáhnou 15 milionů korun.
Podle Malíře by škola mohla v budoucnu sídlit pod jednou střechou. "Pokud by armáda uvolnila blok Gayerových kasáren, budeme velmi uvažovat o tom, soustředit celou uměleckou školu do jednoho objektu," řekl Malíř.
Ředitel školy Karel Šust dnes rozhodnutí zastupitelů přivítal. "Pomůže nám to překlenou krizové období, kdy nám chybí prostory pro výuku," řekl TK Šust. Věří, že radnice pomůže škole získat nové prostory. "Konečným řešením by mělo být spojení školy do jedné budovy, kterou by radnice vyčlenila pro potřeby školy," řekl.
Základní umělecká škola Na Střezině je největší uměleckou školou v Hradci Králové, jejich několik oborů navštěvuje na 1800 žáků. Škola již několik let bojuje s nevyhovujícími a nedostatečnými prostory, nyní sídlí v pěti různých budovách. Radnice již dříve zvažovala pro školu rekonstruovat objekt v Dlouhé ulici, z projektu však nakonec město ustoupilo.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme