Hradecká radnice našla náhradu za CIAF

Hradecká radnice chce na místní letiště opět přilákat významnou leteckou přehlídku. Ještě před třemi lety nebe nad městem brázdili stíhačky v rámci armádní přehlídky CIAF, která se však přestěhovala do Brna. Náhražkou za tuto prestižní akci by se měla stát European Veteran Airshow, jejíž první ročník se uskutečnil letos.
Magistrát hodlá festival leteckých dědečků podpořit začleněním do svého programu významných kulturních akcí Regína. To v praxi znamená, že se výraznou měrou postará o propagaci a zviditelnění Veteran Airshow v republice i zahraničí. Jak uvedl náměstek primátora Martin Soukup, tímto krokem chce magistrát vrátit do Hradce Králové pravidelnou leteckou show. "Jde o nepřímou náhradu za CIAF," připustil Soukup.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.10.2004 11:16
Petr Kracík (neregistrovaný)
CIAF
Bohuzel nevim jake bylo pozadi toho, ze CIAF v HK uz neni, ale radnice si mela tuto akci podrzet za kazdou cenu. Tato nahrada se me zda jako nedostacujici a nezajimava. Dekuji
15.10.2004 16:16
jarda (neregistrovaný)
ciaf v brně
Radnice do toho neměla co mluvit. Myslím, že kdyby to bylo jen na radnici, tak tady ciaf je i nadále
14.11.2004 13:02
Miloslav Siřiště (neregistrovaný)
CIAF
Krátce se musím vrátit do doby před CIAF 2003.
Moje verze je že vše začalo aferou televizním napadením pánům Cabicara a Suka se spolupořájicím agentury.
AĆR spolupořádání opustila a ze strachu aby se do toho nezapletla při stálé zešťuhlijícím procesu.......
Milné byly informace i pana primátora Vlasáka.Jednou se vymlouval že letiště je armady a že tedy nemá právo něco organizovat.Podruhé když už město letiště vlastnilo tak že to bez armády nejde.
Ať už to bylo z jakychkoliv důvodu doplatil na to divák.
Atmosféra CIAFu v Hrradci Králové je nenapodobytelná.Skutečné vojenské letiště, umistění statictké ukázky,bezprostřední vydění tankovaní letadel z vojenských tater a potom hlavní věc natočení startovací a přistávací dráhy.(SPD) vůči sluníčku.Toto vše působí kompaktně a divák je tím v tažen přímo do děje ,cítí se jako součást leteckého dne .
K programu:pořadatelé se vždy snažily a já jsem přesvědčen že se jim to podařilo diváka uspokojit.Každy rok byla k vidění mimo jiné vždy nějáká novinka .Tak že laťka CIAFu pořádaných v HK byla vysoká ,v evropě srovnatelná.
K pořádaní CIAFu v Brně: Prostor pro diváky ,statika ,prostor letových ukázek, natočení dráhy SPD vůči sluníčku ,program.Toto všechno působí nevojensky ,jaksi nezajímavě a člověk si spíše všímá kolotočů a stánků v blízkém okolí .
Vrátim se ještě k programu,ten utrpěl nejvíce účast AČR minimalní (European Veteran Airshow letos obsadila AČR velkolepě.)Věřím,že byl sklamán i komentátor Brskovský(komentoval bez zájmu nemasně neslaně),který v roce 2OO3 hlásil:brňáci já vám CIAF přeju,já jsem tady sloužil na vojně u dělostřelců.Toto diváci vyslechli několůikrát.Poznal,že Brno na to nemá,zvlášť,když týden před CIAFem navštívil a komentoval European Veteran Airshow v HK.
Já jako příznivec,fanda letectí vojenského zvlašťjsem nesmírně sklamán jak se Brno shostilo CIAFu.Nejsou hodni titulu "armádní",vždyť to je úroveň leteckých dnů,které známe za SVAZARMu plus host s armády.Sledoval jsem letecký den, doslova rušen pouťovými atrakcemi(stánek s filmi nebyl),prohlídku statiky jsem si nechal po skončení programu,ale to již pořadatelé návštěvníky rojnicí vytlačovali-zavíralo se.
. Věřím,že program pořídili celkem lacino.Velké prodlevy a jako součásťprogramu sedání a vzlety linek ,akrobatická skupina typu FRECCE TRICOLORI žádná,čísla se opakovala voj.číslo jako na European Veteran Airshow v HK nálet na pzemní cíl s efekty,nebo jak známe s posledního CIAFu v HK letecký souboj-2xMig 29 SR.To by Brno nechápalo...Nedej bože,až bude v Brně prščet.Na tom poli bez jediné možnosti se před frontou skovat.
Závěrem,Brno je propadák.Je to velká Moravská pouť,alesArmádním leteckým dnem to nemá v nejmenším nic společného.
European Veteran Airshow je zdařilá akce zasazená na hradecké letiště.Beru ji jako jiné akce,letecké,které se v HK pořádají ale CIAF je CIAF.Myslím,že bojovat o vrácení CIAFu do HK by si Hradec Králové ,laická veřejnost,příznivci voj.letectví,tradice voj.letectvi v HK zaslouží.

LETU ZDAR V HK ZVLÁŠŤ !Miloslav Siřiště

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme