Hradecká radnice investuje 70 milionů do chodníků a ramp na Benešovce

Přesně 70 milionů korun hodlá investovat do oprav chodníků a ramp na Benešově třídě radnice v Hradci Králové. Investice je rozdělena do tří let a hrazena bude převážně z městského rozpočtu. Informoval o tom tiskový mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.

„Finance budou výhradně použity na opravu chodníků a ramp. Je třeba sanovat také kovové části, které velmi trpí tím, že pejskaři nechávají močit svoje čtyřnohé kamarády právě na tyto části. Ty pak neuvěřitelným způsobem korodují,“ vysvětlil Svoboda. V minulosti na opravy chodníků a ramp vyčlenila radnice už přes 58 milionů korun.
Do údržby třicet let starého bulváru ročně investuje město deset milionů korun. V současné době připravuje návrh nové podoby třídy brněnská společnost Partnerství. „V každém případě chceme urychlit opravy nejzanedbanějších částí, což znamená zdvojnásobení ročních nákladů na rekonstrukce. Současně by se mohlo podařit realizovat několik menších projektů na vylepšení některých míst na Benešově třídě,“ uzavřel náměstek hradeckého primátora Josef Malíř.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme