Hradecká radnice hledá místo pro jednání zastupitelů

Královéhradecká radnice hledá prostory, kde se v budoucnu budou scházet hradečtí zastupitelé. Ti dosud jednali ve velkém sále Adalbertina, tamní hlasovací zařízení ale již dosluhuje a sál vyžaduje opravy. Město proto nyní chce vybrat z několika možností místo pro jednání členů zastupitelstva.
Podle primátora Otakara Divíška si bude hradecká radnice vybírat ze čtyř možností. První variantou je oprava sálu a technického vybavení v budově Adalbertina, druhou možností je sál kongresového centra Aldis, kde se bude instalovat hlasovací zařízení. "Ve hře je také nabídka od krajského úřadu, který plánuje vybudovat jednací sál v administrativním centru v bývalém pivovaru," řekl Divíšek s tím, že radnice dosud nemá o podmínkách k této variantě dostatek informací.
Poslední možností by mohla podle radnice být výstavba nového jednacího sálu v dostavbě současného sídla městského úřadu. "Město plánuje výstavbu recepce pro obyvatele, v prvním patře by mohla vzniknout jednací místnost," řekl Divíšek s tím, že podle hrubých odhadů by celá stavba mohla stát zhruba 40 milionů korun.
Radní pověřili tajemníka radnice, aby do konce března připravil zhodnocení jednotlivých možností z ekonomického pohledu. "Město by mělo být ve svém, z ekonomického pohledu jsou však pro stotisícové město dva jednací sály pro zasedání krajského a městského zastupitelstva trochu zbytečné. Nyní proto musíme vybrat nejlepší variantu," řekl Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.1.2005 19:04
JAN (neregistrovaný)
Kde rokovat.
Královéhradecká radnice hledá prostory, kde se v budoucnu budou scházet hradečtí zastupitelé Velmi nadějnou prostorou hala vkomplexu bývalého Vertexu. Bylo by po opravách moc pěkné.
21.1.2005 07:47
občan HK (neregistrovaný)
jednací sály..
Není lepší jeden sál, a dohodnout jeho provoz, aby tak velká investice byla skutečně využita? Neříkejte, že denno denně je obsazen jednou institucí. Vždyť jste v jednom městě, jednom kraji a jednom státě! Tak taky trošku šetřete.
25.1.2005 22:35
Vegáč (neregistrovaný)
To se nedivím, že nejsou prachy pro fotbal když je chcete vyhazovat za takový blbosti. Nemáte těch pomníků v Hradci nějak moc ? Soukromník se chová daleko úsporněji, protože si ty prachy musí poctivě vydělat, ale vy je taháte z kapes lidem a pak s nima škaredíte. Styďte se "vážení" zastupitelé !!!!!!! :o((((
27.1.2005 13:08
mamča na MD (neregistrovaný)
Fotbal - ale vlastně prachy,prachy..
Radní by měli s financemi hospodařit jako čtyřčlenná rodina, která musí vyjít s jedním podprůměrným platem. Pak by to bylo o mnoho hospodárnější vynakládání prostředků z peněz daňových poplatníků. To se týká úplně všeho, nejen toho fotbalu.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme