Hradecká radnice chystá novou vyhlášku o regulaci heren

Zastupitelé v Hradci Králové se chystají v listopadu schválit novou vyhlášku o regulaci provozu výherních hracích přístrojů na území města, která by mohla začít platit od ledna.

Vyhláška má pomoci hradecké radnici regulovat provoz herních automatů ve městě a zakonzervovat jejich  dosavadní počet. "Cílem vyhlášky je v maximální možné míře omezit zřizování nových heren, jak těch klasických, tak i těch elektronických. Ty se budou muset podřídit vyhlášce," uvedl primátor Otakar Divíšek. Herny, které již mají vydané stavební povolení, vyhláška neomezí. Jedná se například o výstavbu herny firmy Krijcos v centru města, kterou hodlá firma zřídit v bývalé prodejně v Labské kotlině. "Bohužel splňuje vzdálenost sto metrů od školy," sdělil primátor Divíšek.
Návrh vyhlášky má stanovit, kde není možné herny provozovat. Kromě škol tam budou doplněna také zdravotnická zařízení a sportoviště. "Ministerstvo financí, které povoluje zřizování elektronických automatů, bude přihlížet k tomu, že město má schválenou vyhlášku," dodal Divíšek.
V Hradci je v současné době zhruba sto heren, ze kterých město obdrží na poplatcích přibližně deset milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.11.2008 11:46
RaF (neregistrovaný)
Dovolím si se zeptat zda-li se připravuje v blízké budoucnosti také vyhláška o pobytu a chování Rómů v Hradci Králové?
Děkuji, s pozdravem Roman Fořt.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme