Hradecká radnice bude mít své kolegium právníků

Zřízení právnického týmu, který by pomáhal při řešení problémů, chystá hradecká radnice. Magistrát po odborných právnických službách volá už delší dobu. Zhruba pětičlenná skupina právníků by tak měla být odbornou garancí v řadě sporných případů. Kolegium by se podle předběžného mínění mělo scházet jednou měsíčně.
"Narážíme na řadu problémů, které magistrát řešit nemůže. Právo je složité a vyžaduje spoustu specializací," upřesňuje náměstek primátora Josef Malíř. Radnice hodlá provést výběr jednotlivých členů. Podmínky je však teprve třeba stanovit. Město se bude o rady kolegia právníků opírat především při vyhotovování a podepisování složitějších smluv, ale také při uzavírání dohod nových investičních záměrů.
Magistrát by se tímto rozhodnutím chtěl vyhnout různým sankcím a sporům, které z nedodržování jasně stanovených dohod a špatně ošetřených právnických smluv mohou vyplynout. Kolegium by mělo začít fungovat v prvním čtvrtletí příštího roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.12.2004 11:01
rozčarovaný (neregistrovaný)
kolegium právníků
Jen aby konečně něco dělali pro lidi. Protože když si některý odbor magistrátu HK umane vás šikanovat, tak nepomůže nic. Oči mají a nevidí, či nesmí vidět, uši mají a neslyší, či nechtějí slyšet....Jen z Vás dyndají peníze za znalecké posudky na věci, které jsou i prostému člověku jasné na první pohled. Jací jsou to tam odborníci, jestliže ani na místě samém oni nic nevicí, nepoznají,... Nebo je to domluvený spolek, který si navzájem dohazuje práci a zakázky (posudky.... to přece také občan platí a ne málo). Bude tohle k něčemu nebo jen další zbytečně placení lidé? Nebo čím je který odbor určitým občanům zavázán, že tancuje jak oni pískají, ač je nad slunce jasné, že jejich argumenty jsou výmysly a nesmysly, jen aby dělali sousedům naschvály? Rozsekne někto konečně tohle? To asi není ale v lidských slilách, že.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme