Hradecká porodnice praská ve švech, chybí personál

V porodnici Fakultní nemocnice Hradec Králové přichází na svět stále více dětí. V posledních týdnech míří do zdejší porodnice stále více budoucích maminek. Nemocnice nápor zatím zvládá. Přesto například v sobotu 5.ledna 2008 musela dočasně zavřít, protože během předchozích dnů se narodilo tolik dětí, že další už by tu nenašla místo. Proto museli rodičky posílat do okolních porodnic, především do sousedních Pardubic.

"Rodiček je opravdu víc, což potvrzují i celorepublikové statistiky. Stane, že máme i patnáct porodů za den," vysvětlil Petr Tilšer, ekonomický náměstek Fakultní nemocnice Hradec Králové.
V těchto dnech porodnice rodičky opět přijímá, ale tzv. stop stav může přijít kdykoli. Přestože porodnice už v listopadu loňského roku navýšila kapacitu na porodnickém oddělení, potýká se teď s dalším problémem, tím je nedostatek personálu. "Proto se zavírají i některé porodnice v okolí. Není to tím, že by nebyla kapacita, ale v podstatě nemá kdo rodit," upřesnil Tilšer. Dodal, že stejně jako většina nemocnic i královéhradecká potřebuje posílit řady doktorů i zdravotních sester. To by vyřešilo i situace, kdy se musí maminky posílat do jiných porodnic, protože  sloužící  lékaři mohou v tu samou  chvíli být na operačním sále a není dalších, kteří by se o ně postarali. Podle odborníků nezbývá než věřit, že se řady personálu co možná nejdřív podaří rozšířit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme