Hradecká písečná pláž pro letošek končí

První písečná pláž v centru města v České republice pro letošní rok končí s provozem. Tento týden totiž těžká mechanika začala s úklidem písku naveženého na břeh hradeckého Eliščina nábřeží.
Netradiční atrakce se setkala s rozdílnými názory. Zatímco magistrát akci podpořil a část vedení města dokonce při oficiálním zahájení pláže skočilo do chladného Labe, řada občanů projekt považuje za zbytečný. Pláž tak patrně nesplnila očekávání pořadatelů, kteří připustili, že čekali vyšší zájem lidí. Podle jednoho z duchovních otců pláže a zároveň hradeckého radního Zdeňka Finka za to může částečně chladné počasí letošního léta. Podle našeho průzkumu však i v parných srpnových dnech na pláži bylo maximálně několik desítek lidí. Zázemí pro slunění a koupání přitom bylo připraveno. Na pláži bylo občerstvení i sociální zařízení, do Labe bylo možno sestoupit po žebříčcích.
Fink boj za pláž nevzdává. "Pokud pláži zůstanou nakloněni sponzoři, chceme ji otevřít i v příštím roce," řekl pro MF Dnes. Občané města však pláž považují za zbytečnou. V anketě na tomto serveru téměř dvě třetiny respondentů hodnotí pláž negativně. To potvrzovaly i názory v diskuzním fóru na toto téma.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
11.9.2004 10:53
Petr Cerny (neregistrovaný)
pláž
Pokud se zdravotní stav zastupitelů města nezlepší a budou i nadále trvat na pláži v těchto místech, doporučuji pouze, péči a pravidelné ošetřování travního porostu. Písáků je v okolí dost. Pokud se záměr neujme, na hezky upravený trávník je příjemný pohled vždy. Odpadne nesmyslné navážení písku na jaře a úklid na podzim. A poleženíčko na greenu je taky o něčem jiném, ale to už by jsme se vraceli opět na začátek všech diskusí - jestli poleženíčko uprostřed města je to pravé ořechové :-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme