Hradecká onkologie projde modernizací

Lidem s rakovinou svítá šance na lepší léčbu. Královéhradecká Fakultní nemocnice získala více než 95 milionů korun na nové přístroje a celkovou modernizaci. Hradecké onkologické centrum pro své pacienty nakoupí především moderní magnetickou rezonanci, obnovy se dočkají i ozařovače.

Podle ředitele Leoše Hegera chystá už nyní nemocnice výběrová řízení, aby mohlo být nové vybavení uvedeno do ostrého provozu ještě do konce letošního roku. Fakultní nemocnice tak moderním vybavením onkologického centra dosáhne na současné evropské standardy. Finance na nákup techniky poskytlo ministerstvo zdravotnictví z evropských fondů a státního rozpočtu.
Jak přiznal Mladé frontě DNES ředitel Leoš Heger, Fakultní nemocnice patří mezi špičková onkologická pracoviště už od poloviny minulého století. „Už v padesátých letech tady byl progresivní onkolog Baštecký, který zaváděl spoustu novinek i v léčbě onemocnění na plicích. V šedesátých až sedmdesátých letech tady bylo první tehdy moderní ozařovací zařízení v republice,“ citovala ředitele Hegera MF DNES.
Dalšími kroky by podle ředitele Hegera mělo být dovybavení kardiologie, neurologie a traumatologie. Právě na úrazové centrum už má nemocnice přislíbeno dalších téměř sto milionů korun. Fakultní nemocnice Hradec Králové je jedna z největších v republice, disponuje více než 1 500 lůžky a zaměstnává přes 4 000 lidí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme