Hradecká JIPka získala nové zařízení

V Hradci Králové dnes zprovoznili nově vybavenou jednotku intenzivní péče neurologické kliniky fakultní nemocnice. Zařízení za 2,5 milionu korun by mělo zlepšit péči o pacienty s nejzávažnějšími mozkovými příhodami z celého Královéhradeckého kraje.
"Nové monitory a zařízení umožňují daleko lepší sledování pacientů po mozkové mrtvici, kteří jsou často ve velmi vážném stavu, musí být na podpoře dýchání i dalších životních funkcí," řekl ředitel hradecké fakultní nemocnice Leoš Heger. Podle něj se o náklady na zařízení podělil krajský úřad a hradecká radnice. Nové zařízení jednotky je určeno pro pět pacientů, celé oddělení nabízí celkem dvě desítky lůžek.
Otevření jednotky se zúčastnil také prezident Václav Klaus s manželkou Livií, kteří dnes odpoledne zakončí svou třídenní návštěvu Královéhradeckého kraje. Klaus, který během návštěvy bojuje s nachlazením, si s doprovodem prohlédl nové vybavení jednotky a poté podepisoval zaměstnancům kliniky své fotografie, neodmítl ani žádosti o společné fotografie.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme