Hradecká Flošna v letošním roce zdraží. Zhruba o dvacet korun

Za vstup na Flošnu zaplatíte více.
Za vstup na Flošnu zaplatíte více. | autor: MMHK

V loňském roce se na koupališti kvůli pandemii nezdražovalo. V ceníku pro sezónu 2022 jsou ceny vstupného navýšeny průměrně o 20 korun, což by mělo pokrýt nárůst nákladů z 80 %. Zbývající část pokryje příspěvek města. Některých druhů vstupného se zvýšení nedotklo, například děti do výšky 120 centimetrů budou mít i nadále vstup zdarma, nezvyšuje se ani cena nočního koupání.

 

Základní vstupné pro dospělé na celý den je 170 korun, s čipovými hodinkami 145 korun. Děti do 120 centimetrů do 15 let, studenti do 26 let, senioři nad 62 let, držitelé průkazů ZTP a ZTP/P zaplatí za celodenní vstupné 130 korun bez čipových hodinek, s hodinkami 105 korun. Snížené vstupné pro všechny kategorie platí odpoledne po 16. hodině. Rodiny s minimálně dvěma dospělými návštěvníky a jedním platícím dítětem mají slevu 10 %.

Od počátku března je také znovu otevřena restaurace Flošna, kterou nyní provozuje nový nájemce. Během února zde došlo k renovaci prostor restaurace, kuchyně, zázemí i bowlingu. Restaurace v areálu koupaliště je otevřena po celý rok. Během letní sezóny zajišťuje občerstvení jak pro návštěvníky koupaliště, tak i pro ostatní zákazníky bez nutnosti placeného vstupu do areálu. Mimo hlavní letní sezónu využívají restauraci i návštěvníci wellness studia, squashe a fitness Fit4Fun.

Správa nemovitostí, která Flošnu provozuje, zatím nestanovila přesné datum otevření letního koupaliště pro letošní sezónu. V minulých letech bylo letní koupaliště otevíráno většinou během měsíce května, lze předpokládat, že letos to bude obdobné. Návštěvníci se budou moci těšit i na oblíbené ranní plavání od šesti hodin a ve vybraných dnech noční koupání od 21 do 23.30 hodin.

Koupaliště Flošna je v provozu od roku 2010 a celkem ho navštívilo již 1 086 339 návštěvníků. Poslední dva covidové roky se projevily i na návštěvnosti koupaliště, loňskou sezónu navíc doprovázela také nepřízeň počasí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více

Flošna je otevřená, zatím za mimosezónní vstupné

Letní hradecké koupaliště Flošna zahájilo novou sezónu. Veřejnosti se otevřelo už v sobotu a to v čase od 10 do 19 hodin. V provozu budou všechny atrakce i služby koupaliště, voda v padesátimetrovém bazénu bude vyhřátá na 26 stupňů. Vstupné bude zatím mimosezónní, tedy 100 korun…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme