Štítky: | Nemocnice | koronavirus | očkování |

Hradecká fakultní nemocnice podala více než 150 tisíc dávek vakcíny proti koronaviru

Nemocnice podala více než 150 tisíc dávek vakcín.
Nemocnice podala více než 150 tisíc dávek vakcín. | autor: pixabay.com

Očkovací centrum Fakultní nemocnice Hradec Králové překonalo hranici 150 000 podaných dávek vakcíny proti COVID-19 a pokračuje v průběžném očkování předem registrovaných zájemců. Lidé, kteří se chtějí nechat očkovat bez registrace mohou využít v pracovních dnech od 13:00 do 18:00 očkovací centrum nemocnice v Obchodním centru Atrium.

„V poslední době se výrazně zkrátila čekací doba na termíny pro podání vakcíny. Před prázdninami byla čekací doba u mladších věkových skupin v řádu 2 až 3 týdnů, nyní i nejmladší věkové skupiny dostávají možnost rezervace termínu v řádu několika dnů,“ uvedl vedoucí lékař Očkovacího centra fakultní nemocnice Pavel Kosina.

V Očkovacím centru v areálu nemocnice, které funguje od 2. ledna, se očkuje v pracovních dnech od 15:30 do 19:30 hodin, o víkendech od 8:00 do 16:00 hodin. Očkovací týmy denně aplikují stovky dávek. Kolem stovky zájemců denně dostává vakcínu také v Očkovacím centru v OC Atrium.

V obou očkovacích centrech zajišťovaných FN HK se očkuje vakcínou firmy Pfizer/Biontech. Bližší informace k očkování či testování je možné získat na webu Fakultní nemocnice Hradec Králové www.fnhk.cz.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stavba nového pavilonu infekční kliniky bude stát 900 milionů

Hradecká fakultní nemocnice plánuje na podzim letošního roku vypsat výběrové řízení na dodavatele stavby nového Pavilonu kliniky infekčních nemocí a kožní kliniky, která by měla stát kolem 900 milionů korun. Předpokládaný termín zahájení stavby je stanoven na jarní měsíce roku…
Čtěte více

Hradecká záchytka stále funguje omezeně, chybí lékař

Protialkoholní záchytná stanice v Hradci Králové už přes rok funguje v omezeném režimu. Je přitom spádová pro celý Královéhradecký kraj. Dříve fungovala 24 hodin denně 7 dní v týdnu. Teď je nonstop otevřená jen o víkendu a o svátcích. Ve všední dny přijímá pacienty pouze v čase…
Čtěte více

Smysl pro tumor, seriál se v hradecké nemocnici natáčel hlavně o víkendech

Seriál Smysl pro tumor, který po osm nedělních večerů, vysílala Česká televize, upozornil veřejnost na problematiku onkologických onemocnění a možnosti jejich léčby. Televizní štáb záběry z lékařského prostředí natáčel předminulý rok na vybraných pracovištích Fakultní nemocnice…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme