Štítky: | tříděný odpad | kontejnery |

Hradečanům nyní slouží nové kontejnery na použitý textil

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Dvacítka kontejnerů určená pro sběr použitého textilu je rozmístěna na území krajské metropole. Hradečané se teď mohou pohodlněji zbavit použitého oblečení, které najde své uplatnění například u lidí v nouzi.

Nádoby na použitý textil jsou umístěny například na Novém Hradci Králové, v Kuklenách, na Slezském Předměstí, v Třebši, v Plačicích, na Pouchově, v Plotištích a v Malšově Lhotě.

Nové kontejnery jsou zabezpečené proti nežádoucímu vybírání obsahu a jsou umístěny zejména v lokalitách, kde už jsou kontejnery pro sběr komunálního separovaného odpadu, od nichž se vzhledově liší.

Nájemní smlouva, na základě které jsou nádoby soukromého subjektu rozmístěny, obsahuje kromě platby za pronájem pozemků i ustanovení o dodržování pořádku v blízkosti sběrných nádob.

„Tato aktivita je realizována ve spolupráci s Oblastní charitou Hradec Králové, která provozuje již dvacet let sociální šatník. Provoz šatníku poběží dál, takže dárci mohou i nadále přinášet dary ve formě oblečení, obuvi, potřeb do domácnosti a další věci, které ještě mohou posloužit sociálně slabým spoluobčanům. Je domluveno, že i obsah několika kontejnerů bude předáván charitě dle aktuálních potřeb. Jinak nepoužitelný textil z kontejnerů bude využit pro další zpracování,“ vysvětlila Anna Maclová, náměstkyně primátora.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Část odpadkových košů v ulicích Hradce bude na tříděný odpad

Hradec Králové chce vyzkoušet třídění přímo do odpadkových košů. S novinkou se začnou setkávat Hradečané například v parcích a na dalších místech města. Z nich se odpadky dosud netřídí a končí na skládce. První koše na třídění jsou v ulici U Labe. Teď je chce město vyzkoušet…
Čtěte více

Hradečáci třídí stále více zodpovědněji. Ve městě se rozšíří síť kontejnerů

Více vytříděného odpadu, který dál putuje k recyklaci, a méně odpadu mířícího na skládky. Hradečákům jde třídění odpadu dobře. Skládkového odpadu, do kterého se spolu se směsným komunálním odpadem řadí i objemný odpad, bylo ve městě vyprodukováno meziročně o téměř 1,6 tuny méně.…
Čtěte více

PET láhve a plechovky půjde vrátit v určitých obchodech v Hradci

Hradečané se dočkají možnosti vracení PET lahví a hliníkových plechovek. Pilotní projekt připravuje hradecký magistrát ve spolupráci s řetězci Lidl a Kaufland. Mělo by se začít na přelomu září a října. Zákazníci budou moci vrátit jakékoliv nesešlápnuté PET lahve či plechovky,…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme