Hradečáky trápí hluk, nedostatek parkovacích míst a chybějící koupaliště

Obyvatelé Hradce Králové jsou spokojeni s životem ve svém městě. Podle průzkumu společnosti Augur Consulting z Brna, která ho zpracovala pro hradeckou radnici, je s kvalitou života v Hradci Králové spokojeno 93 procent obyvatel. Lidé ve městě nejvíce postrádají letní koupaliště, silniční obchvat a parkovací domy.
Šetření probíhalo formou dotazníku v září tohoto roku již podruhé. "V porovnání s rokem 2005 se počet spokojených obyvatel zvýšil o dvě procenta," řekl ředitel společnosti Augur Consulting Marián Svoboda. Celkem 907 obyvatel starších 18 let odpovědělo na 142 otázek. Nejspokojenější občané žijí na Novém Hradci a Pražském Předměstí. Nejméně spokojeni jsou lidé ze Slezského Předměstí. Necelá desetina dotázaných se cítí ve městě spíše nespokojena. Jedná se především o občany starší 60 let, kteří žijí v domácnosti sami. Důvodem je velké dopravní zatížení a hluk. Jako nejpalčivější problém obyvatelé Hradce označili velké dopravní zatížení, nedostatek parkovacích míst a chybějící koupaliště.  Kromě těchto priorit by vložili nejvíce prostředků také do cyklostezek, zeleně a bytové výstavby. Na posledním místě se umístila rekonstrukce areálu Bavlna a fotbalového stadionu.
Oslovení obyvatelé naopak ve městě oceňují dostatek zeleně, parky, památky, architekturu a hezké okolí. Podle jejich názoru je Hradec pro obyvatele i pro návštěvníky atraktivní.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
10.12.2007 07:13
Honza (neregistrovaný)
No jo...
Tak se mi nekdy zda, ze to tady je taky pekne nastrceny... :))) To by me zajimalo koho se ptali a jake odpovedi davali. Ale rozhodne se domnivam, ze je to jak se ted hezky rika "politicka objednavka" Gratulace autorovi tohoto clanku :))))
17.12.2007 15:13
Diviš (neregistrovaný)
Spokojení Hradečáci.
Předpokládám ,že si hradečtí konšelé namyslí,že udělali něco byť málo,aby si spokojenost hradečáků připsali k dobru.Pro lidi neudělali za posledních 20 let takřka nic,když pominu Bradíkův pomníček Pivovar a opravu Klicperova divadla.Lidem se v Hradci líbí ale zásluhu na tom nemá vedení města ani kraje.Je to zásluhou polohy blízko lesy ,koupání,hory a pod.Věčné sliby koupaliště,obchvat parkování dětská hřiště a pod slibujete snad 30 let a je jedno jestli dříve komouši a dnes společenství ODS ČSSD,a dlaší.Probémů se střetem zájmů,u náměstku jsou snad největší široko daleko,neprůhledné financování pivovaru ostuda s autobusovým nádražím,prodej VAKU, Palmovky a Grandu zbourání chaty ve Svinarech,pronájem parkovacích prostor a pod prostě hrůza děs.Opravdu težko se s penězma v kapse jako pozornost vítěze vývěrového řízení hledá viník nepostaveného nádraží.Myslím.že ale po volbách skončíte,jen nevím kdo Vás nahradí,ne že by jste byli nějací borci.Upozorňuji,že nejsem příznivec KSČ ba naopak.
Diviš.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme