Hradec ztratil proti Boleslavi dvoubrankové vedení

Ve 22. kole první fotbalové ligy přivítal pod malšovickýmí "lízátky" celek Hradce Králové Mladou Boleslav. Zatímco hosté okupují klidný střed tabulky a teoreticky živí i šance na pohárovou Evropu, Votrokům jde o holé přežití. Po výhře z minulého kola v Brně sice mají v boji o záchranu dobrou výchozí pozici, tu ale potřebovali potvrdit nedělní výhrou právě nad Boleslaví.

Ve 22. kole první fotbalové ligy přivítal pod malšovickýmí "lízátky" celek Hradce Králové Mladou Boleslav. Zatímco hosté okupují klidný střed tabulky a šance na pohárovou Evropu mají spíš teoretické, Votrokům jde o holé přežití. Po výhře z minulého kola v Brně sice mají v boji o záchranu dobrou výchozí pozici, tu by ale potřebovali potvrdit nedělní výhrou právě nad Boleslaví.

Vstup do utkání měli lepší hosté. Středočeši byli aktivnější a vytvořili si i mírnou optickou převahu, která však neznamenala prakticky žádné ohrožení pro Lindrovu branku. Výjimkou byly Štohanzolovy pokusy z 19. a 21. minuty. První střela mířila tesně vedle tyče a tu druhou s námahou vytlačil Lindr na roh. Hradec se dostával postupně do hry, ovšem stejně jako v případě Boleslavi hatila jeho plány nepřesnost v rozehrávce. První vážnější příležitost Votroků měl až po půlhodině hry Fukal, ale na centr Harby hlavou nedosáhl. O dalších pět minut později byl ve velké příležitosti Hochmeister, ale Harbův centr ve skluzu netrefil.

Tlak domácích se stupňoval a nakonec se podařilo zúročit ho i gólově. Ve 42. minutě zahrával Štěpán přímý kop, trefil břevno a míč do Millerovy branky poslal pohotově Šisler - 1:0. A do konce poločasu se Hradec dočkal ještě jednou. Ve 45. minutě po rohovém kopu vrátil přetažený centr před vápno Fukal a Plašil hlavou navýšil náskok černobílých - 2:0.


Druhý poločas začali podle očekávání aktivněji hosté. Během první tří minut zahrávali dva rohy, ale k ohrožení Lindrovy branky se nedostali. Dlouhou dobu se pak na hřišti mnoho nedělo, hru provázela řada nepřesností. V 62. minutě přitom ale právě jednu z takových nepřesností dokázali hosté přetavit na kontaktní gól. Harba ve vlastním vápně chyboval, míč se dostal po centru Bořila k Magerovi a vysoký boleslavský útočník dokázal snížit - 2:1. Krátce na to trenér domácích Plíšek stáhnul Harbu ze hřiště a poslal na trávník Kuliče. Ten v zimní přestávce do Hradce přestoupil právě z Mladé Boleslavi. Proti svému bývalému klubu se chtěl vytáhnout a hned krátce po svém příchodu na hřiště moc nechybělo, a skóroval. Jeho střela v 67. minutě jen těsně minula Millerovu branku.

Byli to však hosté, kteří byli aktivnější a ve snaze vyrovnat zatlačili Hradec do defenzivy. A domácí pod tlakem dělali chyby. Nejprve skončila málem vlastním gólem Hochmeisterova malá domů a o minutu později měl nejistý Lindr problémy s přímým kopem Jarolíma. V 78. minutě pak unikal domácí obraně Nešpor, Fukal ho fauloval a po druhé žluté viděl červenou kartu a zamířil předčasně do šatny. Závěrečnou desetiminutovku tak měli hosté jedinečnou příležitost vyrovnat. A to se jim nakonec i podařilo. V 89. minutě utekl hradeckým obráncům Dosoudil, jeho centrovaný míč našel hlavu Ščuka a ten dal utkání konečnou podobu. Hradec Králové remizoval s Mladou Boleslaví 2:2.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme